MÖSZ - Erdei Zsolt a szövetség új elnöke

Sport, 2017.04.01

Az előzetes várakozásoknak megfelelően Erdei Zsoltot választották meg a Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSZ) új elnökének a szombati tisztújításon.

Erdei Zsolt a Magyar Ökölvívó Szakszövetség új elnöke Az Arena Hotelben rendezett közgyűlésen a versenyzőként amatőr és profi világbajnok, olimpiai bronzérmes Erdei volt az
egyedüli jelölt. Az ülésen - a MÖSZ tájékoztatása szerint - a 106 szavazásra jogosult tagból 87 volt jelen, s ők nyílt szavazáson, egyhangúlag adtak neki bizalmat.

A szövetséget 1996 óta irányító Csötönyi Sándort a tagok tiszteletbeli elnöknek választották.

Az ökölvívóknál legutóbb 2015 őszén volt tisztújítás. Akkor Csötönyi volt az egyedüli jelölt, s 2020-ig kapott mandátumot.

Az elmúlt hónapokban ugyanakkor a sportág berkeiben egyre nagyobb teret nyertek a változást sürgetők, mivel a bokszban hosszú ideje nincsenek komoly eredmények. Férfiaknál világbajnokságon 2009-ben volt legutóbb magyar dobogós (Káté Gyula), olimpián pedig 2000-ben, amikor éppen Erdei nyert bronzot.

A tavalyi év végén Rácz Félix, a Felix Promotion vezetője nyíltan támadta Csötönyit, csatlakozva ezzel az elnököt már korábban bíráló Kovács István, az eddigi utolsó magyar ökölvívó olimpiai bajnokhoz. Közben a háttérben egyeztetések folytak, s felmerült Erdei Zsolt neve mint lehetséges utódé. Ő jelezte, akkor vállalja az elnökséget, ha a boksztársadalom kilencven százaléka támogatja, február közepén pedig arról számolt be, hogy rengeteg pozitív visszajelzést kapott, és megkapta azt a bizalmat, amit kért.

A Madárfészek Akadémia vezetője még akkor egyeztetett a jövőről Csötönyi Sándorral, aki jelezte, hogy csak az ő javára hajlandó lemondani a posztról, mert benne megbízik, és becsületes, tisztességes embernek tartja.

Szombaton aztán Csötönyi a közgyűlésen lemondott posztjáról, és Erdeit javasolta utódjának.

Az Arena Hotelben délelőtt éves rendes beszámoló közgyűlést tartott a szövetség, ezután választották meg az új elnököt. A nap során teljes tisztújítást is tartottak. Megválasztották - az Erdei által javasolt - 21 tagú elnökséget, melyben az új sportági vezető mellett hét alelnök kapott helyet.
(MTI)

Galériánk

Erdei Zsolt a Magyar Ökölvívó Szakszövetség új elnöke Erdei Zsolt a Magyar Ökölvívó Szakszövetség új elnöke
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!