Nagy László: fontos lesz a lerohanás a Veszprém játékában

Sport, 2017.08.15

Fontos elem lesz a lerohanás a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatának játékában a kapitány Nagy László szerint.

Az átlövő az M1 aktuális csatornán kedd este elmondta, a kilencnapos felkészülés alatt sok futás és konditermi edzés szerepelt az új vezetőedző, Ljubomir Vranjes programjában.

"A labdás edzések is inkább a fizikai elemekre voltak kihegyezve, így a taktikai elemek a közeljövőre várnak" - közölte.

Nagy László elmondta, a bajnok és kupagyőztes, a Bajnokok Ligájában harmadik csapat hangulata jó volt a felkészülés során. Az idényre előre tekintve hozzátette, az új szakvezető sok futásos játékot vár el az együttestől.

"A lerohanások meghatározhatják a végeredményeket, ehhez jó védekezés és kapusteljesítmény kell" - fogalmazott. Kifejtette, a jó fizikális alapot megkapták az edzőtáborban, a taktikai elemek begyakorlása után mérkőzésről mérkőzésre kell felépíteniük a szezont.

"Törvényszerű, hogy tíz hónapot nem lehet csúcsformában kézilabdázni. A legfontosabb az, hogy egészségesek legyünk, és akkor remélhetőleg szép szezont tudunk majd zárni" - mondta Nagy László.

Hozzátette, a Veszprém az elmúlt időszakban törekedett rá, hogy minőségi, klasszis kézilabdázókat igazoljon, így posztonként akár több topjátékos is rendelkezésre áll.

"A mester nagyon rohanós, csere nélküli játékot igyekszik majd megvalósítani, a mérkőzések pedig megmutatják, alkalmasak leszünk-e erre" - hangsúlyozta Nagy, aki szerint a jégkorongból ismert sorcseréhez hasonló módon változtat majd az összeállításon Vranjes.

"Nagyon brusztolós tíz-tizenöt perc hat játékostól, minden, ami a csövön kifér, utána egy sorcserét követően ugyanazt a ritmust és játékszínvonalat szeretnénk produkálni" - fogalmazott.

Ennek kapcsán leszögezte, bár 36 évesen már nem tartozik a fiatalok közé, de szeret a pályán lenni. Ugyanakkor az eredményesség szempontjából fontosnak tartja a játékidő optimális elosztását.

Aron Pálmarsson kapcsán - aki az első edzés előtt üzentben jelezte az edzőnek, hogy nem vesz részt a tréningen, és hazautazik Izlandra - azt mondta, váratlanul érte a társakat a helyzet, de nélküle is meg kell tudni vívnia a mérkőzéseit az együttesnek. Hangsúlyozta, az irányítóként és átlövőként is bevethető Pálmarsson fontos játékos és húzóember volt, ám "egy fecske nem csinál nyarat, senki sem pótolhatatlan".
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!