Négy nemzet jégkorongtorna - Szétlövéssel kikapott, harmadik a magyar válogatott

Sport, 2017.11.12

A magyar jégkorong-válogatott a harmadik helyen zárta a budapesti Tüskecsarnokban rendezett Négy nemzet tornát, miután a vasárnapi zárónapon szétlövéssel kikapott a japán együttestől.



Roland Divatház Négy nemzet torna, 3. forduló:
Japán-Magyarország 4-3 (1-2, 1-1, 1-0, 0-0, 1-0) - szétlövéssel
---------------------------------------------------------------
gólszerzők: Furuhasi (8.), Kumagai (26.), Terao (57), Takagi (győztes büntető), illetve Pavuk (12.), Bartalis (20.), Pozsgai (27.)


Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány csapata - amely az áprilisi divízió I/A-s világbajnokságra készül - a tornagyőztes lengyelektől elszenvedett pénteki vereséget követően szombaton legyőzte az olasz gárdát, így - akárcsak Japán együttese - három ponttal várta a viadal második helyéről döntő zárómérkőzést.

A találkozó magyar mezőnyfölénnyel kezdődött, a japánok egy hazai korongeladást kihasználva így kissé meglepő módon szereztek vezetést: a lendületből jó ütemben érkező Furuhasi Makuru értékesítette a vendégek első helyzetét.

Nem kellett sokáig várni az egyenlítésre: magyar emberelőnyben a kapu mögé lekorcsolyázó csapatkapitány, Bartalis István passzolt remekül a kapu elé, Pavuk Attila pedig közelről nem hibázott. A folytatásban is többször szögezte kapuja elé a magyar csapat a divízió I/B-s ellenfelet, ennek eredményeként 23 másodperccel a harmad vége előtt a vezetést is megszerezte: Benk András lövését még hárította a japán hálóőr, ám Bartalis lecsapott a kipattanóra.

A második húsz perc is magyar fölénnyel kezdődött, azonban ekkor is a japánok találtak be: Duschek Dávid védése után Kumagai Gosi kotorta a korongot a kapuba. Egy perc sem telt el, és ismét magyar előnyt mutatott az eredményjelző: Pozsgai Tamás erős távoli lövése után talált utat a pakk a hálóba (3-2).

A harmad második felét nagy hazai fölény jellemezte: míg az első felvonásban kétszer (10:5), addig a másodikban négyszer annyit lőttek kapura a magyarok (16:4), mint ellenfelük. A japánok olykor percekig nem tudtak kijönni saját harmadukból, ám újabb gól nem született a játékrészben.

A záró felvonásban is zömmel a japán kapu előtt zajlott a játék - 12 magyar kapura lövés mellett hat japánt láthatott a 2142 néző -, ám a lehetőséggel a japánok éltek: Hiromicsi Terao emberelőnyből egyenlített, így következhetett az ötperces hosszabbítás.

A három-három elleni ráadás végén fél percig emberelőnyben, négy a három ellen játszhatott a magyar csapat, de nem tudott betalálni. A szétlövés során hazai részről Sarauer Andrew és Hári János volt eredményes, míg Dansereau Keegan, Bartalis István és Vas János hibáztak az első öt lövőből, s a japánoktól is ketten találtak be. A hatodik sorozatban Hári próbálkozott ismét, ám nem járt sikerrel, míg Takagi Kenta másodszor is gólt ütött, így a japánok szerezték meg a második helyet.

"A csapat teljesítménye biztató volt, ám a jégkorongban sokszor megtörténik, hogy ha nem sikerül megszerezni a győztes gólt, a döntő találatot, nem használja ki egy csapat a helyzeteit, azt az ellenfél megbünteti" - értékelt Jarmo Tolvanen, aki hozzátette, csak a gól hiányzott, a jó játék megvolt. Kiemelte, a korong nélküli hatékonyságon szeretne javítani az együttessel.

A magyar válogatott februárban Lengyelországban három vb-ellenféllel is találkozik felkészülési tornán: a házigazda lengyel, az olasz és a kazah csapat ellen is jégre lép. Az áprilisi budapesti világbajnokságon a szlovén és a brit csapat lesz még a magyar válogatott riválisa.


korábban:
Olaszország-Lengyelország 4-3 (3-1, 1-1, 0-1)

szombaton játszották:
Magyarország-Olaszország 5-2 (2-1, 0-1, 3-0)
Lengyelország-Japán 3-2 (1-1, 1-0, 1-1)

pénteken játszották:
Lengyelország-Magyarország 4-1 (1-0, 2-1, 1-0)
Japán-Olaszország 2-1 (0-0, 2-0, 0-1)

A végeredmény: 1. Lengyelország 6 pont, 2. Japán 5, 3. Magyarország 4, 4. Olaszország 3
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!