Nemzetközi utánpótlás kosárlabdatornák a hétvégén Székesfehérváron

Sport, 2017.03.21

Két nemzetközi tornát is rendez hétvégén az Alba Fehérvár-DKKA: a székesfehérvári MKOSZ sportcentrumban és az Alba Regia Sportcsarnokban az U15-ös és az U17-es fiú korosztály méri össze tudását az Európai Ifjúsági Kosárlabdaliga (European Young Basketball League, EYBL) középdöntőjében.

Balássi Imre, az Alba Regia SC elnöke az eseményt felvezető keddi sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy a klub továbbra is kiemelten kezeli az utánpótlást, ennek jegyében vállalták a tornák megrendezését. Megemlítette, hogy többször bonyolítottak már le hasonló tornákat, de egy időben kettőt még sosem.

Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere szerint a részt vevő gárdák neve garanciát jelent a jó meccsekre és a magas színvonalra.

Hegedűs Péter, a fehérvári U15-ösök edzője tisztes helytállást vár csapatától tekintve, hogy a 2002-esek mellett több 2003-ban született kosárlabdázó is parkettre lép majd. Mint mondta, a négy leendő ellenfél közül kettővel még nem játszottak, a másik kettővel igen, és ezek alapján kemény meccsekre számít.

Peresztegi Nagy Ákos, az U17-esek edzője megemlítette, hogy a magyar bajnokság közben plusz lendületet adhat csapatának a nemzetközi torna, egyben jó felkészülést jelent a bajnoki hajrára. Hozzátette: a klub U16-os csapata már bejutott a bajnoki döntőbe, emellett az U14-es és U18-as együttesnek is jó esélyei vannak.

Az EYBL keretében korábban mindkét korosztályban két tornát rendeztek, ahonnan a két-két legjobb jutott a székesfehérvári középdöntőbe. A fehérvári együttes a házigazda jogán az ötödik résztvevő.

Az U15-ös tornán részt vesz a székesfehérváriak mellett a Debreceni KA-DSI, a szlovén Grosuplje, a horvát Cibona Zagreb és a szerb Mladost Zemun. Az U17-es mezőnyben a cseh USK Praha, a Megyeri Tigrisek, az olasz Lido di Roma Basket, a finn BC Muki és az Alba Fehérvár szerepel.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!