NHL - A nagykövet szerint az USA hálás Oroszországnak Ovecskinért

Sport, 2020.03.28

John Sullivan, az Egyesült Államok moszkvai nagykövete azt mondta, hogy országa hálás Oroszországnak, amiért olyan jégkorongozókat nevel ki, mint amilyen Alekszandr Ovecskin, az észak-amerikai profiliga (NHL) sztárja.

"A jégkorong az, ami egyesíti az amerikaiakat és az oroszokat. Nagy hokirajongó vagyok gyermekkorom óta, és nagyon hálásak vagyunk azért, hogy nálunk játszik egy ekkora tehetség" - idézte a RIA Novosztyi orosz hírügynökség a diplomata szavait.

A Washington Capitals 34 éves ásza az orosz válogatottal háromszor nyert világbajnokságot, amerikai klubcsapatával 2018-ban Stanley Kupa-győztes lett, s nyolcszoros gólkirály az NHL-ben. A koronavírus-járvány miatt március 12-én félbeszakított bajnokságban 48 gólnál jár, ezzel holtversenyben első.

Ovecskin 706 gólt ütött eddig az NHL-ben, kettő választja el az örökranglista hetedik helyén álló Mike Gartnertől, és 188 találat hiányzik neki, hogy utolérje az éllovas, 894-szer eredményes Wayne Gretzkyt. Az orosz sztárnak - ha hasonló ütemben folytatja a gólgyártást - nagyjából négy idényre volna még szüksége, hogy megdöntse a megdönthetetlennek tartott rekordot.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!