Női Bajnokok Ligája - Csúcsokat dönthet a Lyon a döntőben, Marozsán Jakabfi ellen - ELŐZETES

Sport, 2018.05.23

Marozsán Dzsenifer csapata, az Olympique Lyon csütörtökön sorozatban harmadszor nyerheti meg a női labdarúgó Bajnokok Ligáját.

A VfL Wolfsburg - Jakabfi Zsanett együttese - elleni finálét két nappal a férfi BL döntője előtt rendezik ugyancsak Kijevben, ám nem az NSC Olimpiai Stadionban, hanem a 16 873 férőhelyes Valerij Lobanovszkij Stadionban.

A német válogatott alapemberének számító Marozsán francia együttese ötödik alkalommal hódíthatja el a legrangosabb kupasorozat trófeáját, s ezzel az 1. FFC Frankfurtot maga mögé utasítva a legeredményesebb klubbá válhat a kupa történetében. Emellett sikerével az első olyan csapat lenne, amely megszakítás nélkül három diadalra képes.

A magyar válogatott legjobbját, Jakabfit foglalkoztató Wolfsburg 2013-ban és 2014-ben tudott győzni a BL-ben, legutóbb pedig 2016-ban játszott finálét, amikor büntetőpárbajban maradt csak alul a Lyonnal szemben. A BL-döntőket tekintve a két gárda 1-1-re áll egymással, mivel 2013-ban a németek nyertek.

Jakabfi és Marozsán is kétszeres BL-győztes.

A mérkőzés magyar idő szerint 18 órakor kezdődik.

A női klubok első számú sorozata 2002-től 2009-ig UEFA Női Kupa néven zajlott, 2010-től hívják Bajnokok Ligájának a versengést.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!