Női kézilabda BL - Grimsbö és Kiss Éva közösen döntött róla, ki védjen a hajrában

Sport, 2018.05.13

A győztes Győri Audi ETO KC két kapusa, Kari Aalvik Grimsbö és Kiss Éva közösen dönthette el, melyikük védjen a női kézilabda Bajnokok Ligája-döntő hosszabbításának második félidejében, vasárnap este.

"Edzőnk, Ambros Martín azt mondta, döntsük el egymás között, ki megy a hosszabbítás második félidejére, és rám esett a választás" - nyilatkozta a budapesti négyes döntő eredményhirdetése után az MTI-nek Kiss Éva, aki több védést is bemutatott a macedón Vardar Szkopje elleni finálé utolsó öt percében. A legnagyobb bravúrja öt másodperccel a ráadás vége előtt Andrea Lekic ziccerének hárítása volt, azzal vált biztossá a 27-26-os siker és a címvédés.

Kiss hozzátette, a hosszabbítás során végig nagyon összpontosított, hogy meghálálja a bizalmat.

"Ezért a BL-győzelemért sokkal többet szenvedtünk, mindkét siker komoly csapatmunka volt, így mindkettőre büszke vagyok" - utalt a tavalyi fináléra, amelyben szintén a Vardart győzték le, ugyancsak hosszabbításban. Kitért rá, egész idényben sok nehézségük volt, ám minden akadályt megugrottak, ezért nagyon büszke a csapatra.

Az idény végén távozó Ambros Martín elmondta, minden nap a győzelem lebegett a szemük előtt, és ezúttal is nagyon elégedett volt a játékosai hozzáállásával.

"Számomra hihetetlen ez a nap, fantasztikus csapatom van. Szeretnék gratulálni mindenkinek. Rengeteg problémánk volt a szezon során, sok mindennel meg kellett küzdenünk, de most nagyon elégedettek vagyunk" - nyilatkozta a spanyol szakvezető, aki hat szezon alatt négyszer nyert BL-t az ETO-val, nyártól pedig az orosz Rosztov-Don együttesét irányítja.

Vitatható döntés volt az európai szövetség részéről, hogy a torna legjobb játékosának a Vardar francia kapusát, Amandine Leynaud-t választotta, holott a Győr holland irányítója, Cornelia Nycke Groot az elődöntőben és a fináléban is kiválóan teljesített, összesen 15 gólt dobott.

"Elképesztő érzés, nehéz szavakba önteni! Kemény éven vagyunk túl" - értékelt az MTI-nek Groot, majd kitért rá, hogy az idénybeli sok sérülés különösen értékessé teszi az újabb aranyérmet. Dicsérően említette az ellenfél kapusát, Leynaud-t, és elmondta, örül neki, hogy nyártól csapattársak lesznek Győrben.

A döntő egyik hőse a brazil Eduarda Amorim volt, aki a hosszabbításban kulcsfontosságú gólokat szerzett, ráadásul a legnehezebb pillanatokban is mosolyogva nyugtatta, buzdította társait.

"Nagy önbizalommal, kiválóan összpontosítva játszottunk a ráadásban, igazi csapatmunka volt, pedig nagyon fárasztó volt, ahogy jöttek egymás után az újabb és újabb támadások" - fogalmazott a világbajnok balátlövő.

Hozzátette, tudta, hogy készen állnak megvalósítani a tervüket, és megérdemelték a győzelmet a kemény szezon és a nehézségek után.

A tavaly igazolt dán Anne Mette Hansen elmondta, a BL-győzelem reményében érkezett az ETO-hoz, és nagyon boldoggá teszi, hogy sikerült nyerniük.

"Fáradt vagyok, és hangom sincs már, de kifejezhetetlen ez az érzés. Ezért dolgoztunk nap mint nap a pályán és az edzőteremben is" - tette hozzá.

A holland védőspecialista, Yvette Broch a döntő kulcspillanataként a hosszabbítás kezdetét nevezte meg, amikor csapattársaival egymásra néztek, és azt mondták: "Gyerünk, meg tudjuk csinálni!"

Hangsúlyozta, ez pályafutása legnehezebb idénye, de társaival végig hittek magukban, küzdöttek egymásért, és mivel csapatként a Győr volt a négyes torna legjobbja, megérdemelték ezt a sikert.

"Mindent kiadtunk magunkból, nem törődtünk az ólmos lábakkal" - fogalmazott Broch.

A Vardar orosz edzője, Irina Gyibirova kijelentette, az egész szezonban erre a mérkőzésre készültek, de a szerencse nem az ő oldalukon állt.

"Bízom benne, hogy a játékosaimnak még további szép sikerei lesznek a jövőben, és sikerül megnyerniük a BL-t, amit most nem jött össze. Szeretem őket és büszke vagyok rájuk" - mondta Gyibirova, aki arra utalt, hogy a macedón együttes keretének nagy része anyagi okok miatt nyáron szétszéled.

Amandine Leynaud úgy látta, némileg talán frissebbek voltak a győriek, amint azt Amorim teljesítménye is mutatta a hosszabbításban.

"Nagyon nagy küzdelmet hozott a meccs, s bár labdánk volt a győzelemhez a rendes játékidő végén, ezt nem tudtuk kihasználni. Ennek ellenére nagyon büszke vagyok a csapatomra, a végsőkig harcoltunk a szívünkkel, és egyáltalán nem volt könnyű" - tette hozzá.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!