Női kézilabda BL - Ünneplés a győri Dunakapu téren

Sport, 2018.05.15

Mintegy kétezer szurkoló köszöntötte üdvrivalgással a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatát a Dunakapu téren hétfő este a Bajnokok Ligája-címvédés alkalmából.

A Bajnokok Ligájában győztes Győri Audi ETO női kézilabdacsapatát ünnepelték Győrben A csapattagokat egyesével szólították a színpadra, ahol mindegyiküket vastaps fogadta. A kupát Görbicz Anita csapatkapitány fiával, Boldizsárral vitte a színpadra, majd Kovács Tamás, Orbán Viktor protokollfőnöke a miniszterelnök nevében egy csokor virágot nyújtott át neki vasárnapi, 35. születésnapja alkalmából.

Vasárnap este a győri csapat a hosszabbításban 27-26-ra legyőzte a macedón Vardar Szkopje együttesét a női kézilabda BL budapesti döntőjében, ezzel megvédte címét.

"Ez a final four nélkületek tényleg nem ment volna" - mondta a szurkolóknak Görbicz, aki hozzátette, nehéz volt számukra az idei szezon, de a hazai bajnokságból hátralévő két mérkőzésen is "nagyot" fognak még harcolni.

Az idény végén hat év után távozó Ambros Martín vezetőedző bizakodását fejezte ki, hogy nem a vasárnapi volt az utolsó győzelmük a szezonban.

Borkai Zsolt polgármester arról beszélt, hogy a mostani idény nem volt egyszerű a lányoknak, de akik akár élőben, akár közvetítésen nézték a négyes döntő mérkőzéseit, azt látták, hogy egymásért, a csapatért, a szurkolókért, a győriekért küzdöttek.

Azt kérte a szurkolóktól, hogy szeressék a játékosokat minden pillanatban, mert nem csak ők, hanem egész Magyarország büszke rájuk.

Bartha Csaba klubelnök a színpadon megköszönte a csapattagok és a szakmai stáb munkáját, valamint a szponzorok és a szurkolók támogatását.

A vasárnapi volt a 16. magyar érdekeltségű finálé a női kézilabda BL, illetve elődje, a Bajnokcsapatok Európa Kupája történetében. A mérleg hat győzelem: 1982-ben a Vasas, 1999-ben a Dunaferr SE, 2013-ban, 2014-ben, tavaly és idén pedig a Győr ért fel a csúcsra. Újabb sikerével a Győr immár a harmadik legeredményesebb klub a legrangosabb európai sorozatban.

A 13-szoros bajnokcsapatra az NB I-ben még két forduló vár, vasárnap Budaörsre látogat, jövő szerdán pedig a Békéscsabát fogadja.
(MTI)

Galériánk

A Bajnokok Ligájában győztes Győri Audi ETO női kézilabdacsapatát ünnepelték Győrben A Bajnokok Ligájában győztes Győri Audi ETO női kézilabdacsapatát ünnepelték Győrben
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!