Női kézilabda NB I - Cseh válogatott játékost igazol az Érd

Sport, 2018.04.23

A balátlövő és irányító poszton is bevethető cseh Markéta Jerábková az Érd női kézilabdacsapatában folytatja pályafutását.

A 22 éves játékos jelenlegi klubja, a DHK Baník Most honlapján hétfőn elmondta, a Bajnokok Ligájában szeretett volna játszani, és voltak is ajánlatai német élcsapatoktól, de ezek nem bizonyultak megfelelőnek, ezért választotta végül a magyarországi lehetőséget.

Hozzátette, a kézilabdasport rendkívül népszerű és támogatott Magyarországon, az Érd pedig a két, hagyományosan Bajnokok Ligája-résztvevő klub, a Győr és a Ferencváros mögött a harmadik helyen áll az élvonalban, de szeretné utolérni őket.

Jerábková elmondta, ugyancsak fontos szempont volt, hogy az otthona elérhető távolságra van Érdtől. Húsvétkor már ellátogatott a Pest megyei városba, ahol találkozott a klubvezetőkkel, szemügyre vette a sportcsarnokot, és tapasztalta, hogy nagyszerű háttérrel rendelkezik leendő csapata.

"Számomra ez egy kis lépés az ismeretlenbe, és egyben nagy kihívás is" - hangsúlyozta a fiatal játékos.

Tavaly decemberben, a németországi világbajnokságon a magyar válogatott 30-29-re legyőzte a cseheket a csoportkör utolsó fordulójában. A mezőny legeredményesebb játékosa kilenc góllal éppen Jerábková volt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!