Női kézilabda NB I - Kovacsics: innentől minden gól fontos

Sport, 2018.05.02

Kovacsics Anikó, a Ferencváros kézilabdázója a győri 26-24-es vereség után hangsúlyozta, innentől az idény végéig minden gól fontos a két csapat számára, hiszen várhatóan a gólkülönbség dönt közöttük a bajnoki címről.

"Büszke vagyok a csapatra, szerintem remek hozzáállással jól kezdtünk, és nagyon jól játszottunk. A végére sajnos elfogytunk, nem tudtunk mit lépni a győriek magas védőfalával szemben. Innentől minden gól fontos mindkét fél számára" - nyilatkozta az FTC válogatott irányítója, aki korábban tíz évig győri színekben kézilabdázott.

A Győri Audi ETO KC kétgólos sikere azt jelenti, hogy - vélhetően - csak az utolsó fordulóban, május 23-án derül ki, melyik csapat lesz a bajnok. Ha a két együttes a várakozásoknak megfelelően a hátralévő fordulókban sem veszít pontot a többi ellenféllel szemben, akkor a helyezéseket az összes mérkőzés alapján kialakult gólkülönbség határozza meg, mert a versenykiírás szerint ha az egymás elleni mérkőzések gólkülönbsége azonos - mint ebben az esetben -, akkor nem rangsorol az idegenben dobott több gól.

A két együttes népligeti találkozóját október végén 27-25-re nyerte az FTC, amely a szerdai meccs 38. percében még négy góllal vezetett.

A Ferencváros vezetőedzője, Elek Gábor úgy fogalmazott, óriási mérkőzés, brutálisan nagy csata volt, ezért mindkét csapatot és szurkolótábort megilleti a gratuláció.

"Sokáig nagyon jól kézilabdáztunk, de ellenfelünk védőfala felőrölt bennünket az utolsó hét-nyolc percben. Ebben a csarnokban ilyen jól nagyon kevés csapat teljesít. Ez az eredmény egy dologra jó, hogy tovább izguljunk" - mondta a tréner.

Elek Gábor külön gratulált győri kollégájának, az idény végén az orosz Rosztov-Donhoz távozó Ambros Martínnak, akivel korábban együtt irányították a magyar válogatottat.

"Sajnálom, hogy korábbi kapitánytársammal ez volt az utolsó rangadónk egymás ellen, egy ideig legalábbis. Nagyon fog hiányozni, mert nagy csatákat vívtunk az elmúlt években" - szögezte le az FTC edzője.

Martín úgy fogalmazott, a lehető legjobb körülmények között megrendezett rangadó fantasztikus mérkőzést hozott, amelyen mindkét csapat ugyanolyan jól teljesített.

"Két ellentétes félidőt láthattunk, mindkettőben voltak jobb és rosszabb időszakai mindkét együttesnek. Negatívum az volt, amit az első félidő végén produkáltunk" - nyilatkozta a spanyol tréner.

Hozzátette, nagyon nehéz dolguk volt, mert amikor ellenfelük az első félidőben jól játszott, nagyon magabiztossá vált.

"Nem volt egyszerű számunkra, hogy hideg fejjel tudjunk játszani ezekben a percekben, de megmaradt a hitünk, és a játékosok azt nyújtották ebben a helyzetben, amit vártunk. Ha van még néhány perc a meccsből, nagyobb különbséget tudtunk volna kialakítani" - mondta.

Ambros Martín megjegyezte, folytatódik az a rendkívül kiegyenlített versenyfutásuk a Ferencvárossal, amely eddig is jellemezte az idényt.

Holland játékosa, Yvette Broch hangsúlyozta, nagyon komoly munkát végeztek, hogy ilyen teljesítményt tudjanak nyújtani, mert az FTC jelentősen megnehezítette a dolgukat remek támadójátékával.

"Végig nagyon nagy volt a küzdelem. Akadtak nehézségeink védekezésben, de a meccs hajrában javultunk, az utolsó pillanatig hittünk a sikerben, és küzdöttünk. Számunkra ez a szezon erről szól" - tette hozzá Broch.

(FOTÓ)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!