Női kosárlabda Euroliga - A Sopron ügyvezetője szerint hatalmas elismerés a második kalap

Sport, 2020.08.15

A tavaly magyar bajnok Sopron ügyvezetője szerint hatalmas elismerés, hogy a csapat a második kalapból várhatja a női kosárlabda Euroliga 2020/21-es idényének hétfői müncheni sorsolását.

"Az, hogy a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség az európai top sorozatban harmadik helyre tesz bennünket és a második kalap első helyére sorol, közvetlenül a két orosz gigaklub mögé, az azt hiszem, hogy az egész magyar kosárlabdázásnak hatalmas nagy elismerés" - fejtette ki Török Zoltán ügyvezető az M1 aktuális csatornának. Hangsúlyozta: jól meg kell becsülni ezt a pillanatot, mivel szerinte a soproni kosárlabdázás számára ez a legmagasabb elérhető eredmény a rangsor tekintetében.

"Azt remélem, hogy ez a sorsolás lehetőséget teremt nekünk arra, hogy valamilyen formában ott tudjunk maradni az európai elitben" - fogalmazott, hozzátéve: a kiemelés miatt bízik benne, hogy kedvező sorsolást kapnak.

A 8-2-es német sikerrel zárult pénteki Bayern München-FC Barcelona labdarúgó Bajnokok Ligája-negyeddöntőt példaként felhozva kiemelte: a mai európai élsportban rengeteg meglepetés van, amire az ember nem számít.

A legrangosabb női sorozat 16 helyére 18 klub adta be nevezését, így négy együttes - köztük a 2019-ben bajnoki ezüstérmes DVTK - selejtezőt játszik.


Az Euroliga főtáblás mezőnye:

------------------------------
Jekatyerinburg (orosz), Lyon (francia), Fenerbahce (török), SOPRON BASKET, Gdynia (lengyel), Salamanca (spanyol), USK Praha (cseh), Schio (olasz), Riga (lett), Dinamo Kurszk (orosz), Bourges (francia), Galatasaray (török), Orenburg (orosz), Landes (francia)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!