Női röplabda Bajnokok Ligája - A főtábla kapujában a Vasas

Sport, 2019.10.23

A Vasas Óbuda 3-0-ra legyőzte az albán Partizani Tiranát a női röplabda Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójának első mérkőzésén, amelyet a Ludovika Arénában rendeztek.

A magyar bajnok piros-kékek jövő csütörtökön játsszák a visszavágót Tiranában, a párharc győztese szerepelhet a sorozat húszcsapatos főtábláján, amelynek csoportbeosztását pénteken sorsolják Szófiában.


Női röplabda BL-selejtező, 2. forduló, első mérkőzés:
Vasas Óbuda-Partizani Tirana (albán) 3-0 (19, 20, 16)
-----------------------------------------------------
a Vasas legjobb pontszerzői: Török 19, Kjestrup 12, Abdulazimova 11


A Vasas a selejtező első körében a montenegrói Luka Bar ellen két 3-0-s mérkőzéssel jutott tovább, míg az albán bajnok Partizani a bosnyák Brckót búcsúztatta kettős győzelemmel (3-1, 3-2).

A Tirana elleni első szettben a hazaiak kiváló nyitásokkal alapozták meg eredményes támadó játékukat, a Budapestre csak kedden késő este megérkező albán együttes nem találta ellenszerét a jó szerváknak, így a Vasas simán nyerte a játékrészt.

A második játszmában sokkal összeszedettebben játszott a Partizani, így sokáig vezetett. A Vasas a játékrész derekán kapitánya, a brazil feladó Ana Tiemi okos megoldásaival előbb utolérte riválisát, majd feljavuló támadó játékának köszönhetően fordított és megnyerte ezt a szettet is.

A harmadik etapban a hazaiak továbbra is rákényszerítették akaratukat a riválisra, amely sokszor nem találta a jó megoldásokat. A házigazdánál több játékos is remek teljesítményt nyújtott, így az angyalföldiek 70 perc után ünnepelhették a győzelmet.

"Jó színvonalú röplabdát láthattak a nézők, jól felkészültünk a riválisból, a taktikát végig betartottuk" - elemezte a történteket a Vasas lengyel vezetőedzője, Jakub Gluszak, aki hozzátette, a párharc még nem lefutott, biztos abban, hogy a második mérkőzésen sokkal keményebb csata vár csapatára.

A mostani siker azt jelenti, hogy a Vasas a visszavágón két szett megnyerésével biztosítja helyét a főtáblán, ha viszont 3-0-ra vagy 3-1-re kikap, akkor aranyszett dönt a továbbjutásról.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!