Női röplabda BL - Búcsúzott a Vasas

Sport, 2020.09.23

A Vasas Óbuda 3-0-ra kikapott az orosz Dinamo Moszkvától a női röplabda Bajnokok Ligája selejtezőjének első fordulójában szerdán, így búcsúzott a sorozattól.

A továbbjutás egy mérkőzésen dőlt el, így a legutóbbi magyar bajnokság és Magyar Kupa győztese a második számú európai sorozatban, a CEV Kupában folytathatja nemzetközi szereplését. Itt novemberben a svájci Düdingennel találkozik majd.


Eredmény, selejtező, 1. forduló:
Vasas Óbuda-Dinamo Moszkva (orosz) 0-3 (-13, -23, -17)
----------------------------------------------------
a legjobb pontszerzők: Török 10, Zernovic 9, illetve Goncsarova 13, Natália Pereira 10


A moszkvaiak már hétfő este megérkeztek Budapestre, ugyanis az orosz és a magyar főváros közötti légi összeköttetés jelenleg nem a legideálisabb: a 22 tagú küldöttség mintegy 10 órát töltött az isztambuli reptéren az átszálláskor.

A Vasasnál Jakub Gluszak vezetőedző nem számíthatott a nyáron szerződtetett játékosok közül a rutinos horvát Sanja Popovic-Gammára és a feladó Fábián Fannyra. A lengyel szakember a délelőtti edzés után azt kérte játékosaitól, ne féljenek a nagynevű ellenféltől, szívvel játszanak, akkor képesek lehetnek a meglepetésre.

Az első játszmában ebből csak 8-7-es moszkvai vezetésig látszott valami, ezt követően az orosz csapat szinte pillanatok alatt ellépett riválisától és könnyedén került előnybe. A második felvonás elején sokkal jobban teljesített a Vasas, a válogatott Török Kata ponterős játékával végig tartotta a lépést riválisával: a hajrában hárompontos hátrányból is egyenlített, de 23-23 után már csak a Dinamo szerzett pontot.

A harmadik játszma elején ismét a Dinamo Moszkva diktálta a tempót, a március óta első tétmérkőzését vívó magyar csapat egyre többet hibázott, és mivel a folytatásban sem nem tudott megújulni, háromszettes vereséget szenvedett.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!