Női röplabda Eb - Gyimes: ma megvolt bennünk a tűz

Sport, 2019.08.28

Gyimes Zsófia, a magyar női röplabda-válogatott centere szerint megvolt a tűz a csapatban, és csak nagyon kis dolgokon múlt, hogy 3-0-ra kikapott szerdán a horvát csapattól a budapesti társrendezésű Európa-bajnokság csoportkörének hatodik játéknapján.

Az ősszel már a bajnoki címvédő Vasast erősítő játékos szerint a mérkőzés előtt nagyon fogadkoztak, és el is kezdtek harcolni, de az apróságokon ezúttal is elment a mérkőzés.

"Szét akartuk szedni az ellenfelet, ez többször sikerült is, mindent feltettünk a pályára" - mondta a 22 éves center.

A feladó Tálas Zsuzsanna szerint két olyan vesztes mérkőzés után érkeztek a horvátok elleni találkozóra, amelyeken nem játszottak jól.

"Ezzel nehéz helyzetbe hoztuk magunkat. Sikerült így is felszabadultan játszanunk, de ez is csak egy szoros meccshez volt elég" - fogalmazott Tálas, aki "még hisz a csodában", vagyis a nyolcaddöntőbe jutásban.

Sándor Renáta, a torna után visszavonuló ütőjátékos elmondta: megpróbáltak az utolsó előtti lehetőségbe belekapaszkodni.

"Nyakunkon volt a tét, de ezt a meccset legalább tudtuk élvezni" - nyilatkozta Sándor Renáta.

Jan De Brandt szövetségi kapitány annyit tett hozzá, a túl sok hiba nem fért bele ezen az összecsapáson.

A horvátok olasz szövetségi kapitánya, Daniele Santarelli azt mondta, boldogok az eredménnyel, örül, hogy győztesen tudták zárni a csoportkört, és most már csak azon kell izgulniuk, hogy csütörtökön a románok legyőzzék az azerieket, mert akkor a csoport második helyén végeznek.

Rene Sain, a horvát csapat liberója az MTI-nek úgy fogalmazott, "őrült meccs volt" a magyarok elleni.

"A magyarok szettről szettre jobban játszottak, sok volt a hiba, de a jó akció is, izgalmas mérkőzés volt" - mondta a védekezőspecialista, aki azt mondta, nem elégszenek meg a továbbjutással, komoly céljaik vannak a tornán.

A magyarok továbbjutási esélyei a vereséggel minimálisra csökkentek: ahhoz, hogy a csapat ott legyen a nyolcaddöntőben, 3-0-ra vagy 3-1-re le kell győznie az előző két Eb-n ezüstérmes, a mostani tornán eddig szettet sem veszítő hollandokat, az azerieknek pedig ugyanilyen arányban kell megverniük a román válogatottat.

A magyarok csütörtökön 18 órától zárják a csoportkört a már biztosan első helyen végző hollandok ellen.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!