Női röplabda Európa Liga - Először kapott ki a magyar válogatott

Sport, 2018.05.26

A magyar női röplabda-válogatott 3-1-re kikapott Tamperében a házigazda Finnország csapatától az Európa Liga arany divíziójának harmadik fordulójában szombaton.

A magyar együttes a múlt vasárnapi első fordulóban Franciaországot 3-0-ra, majd szerdán Horvátországot 3-1-re győzte le, így három kör után 2/1-es mérleggel áll csoportjában.


Eredmény, arany divízió, 3. forduló, B csoport:
Finnország-Magyarország 3-1 (19, -23, 16, 19)
---------------------------------------------
a legjobb magyar pontszerzők: Szakmáry 18, Pekárik 12, Sándor R. 10


A tamperei összecsapáson ugyanaz a 14 játékos alkotta a magyar keretet, mint a horvátok ellen. Jan De Brandt szövetségi kapitány a kezdőhatoson egy helyen változtatott: feladóátló poszton az előző mérkőzés legjobbjának megválasztott Németh Anett kapott lehetőséget.

A magyar csapat sok támadási hibával kezdte a mérkőzést (7-3), de az időkérés után a javuló sáncmunkának és Szakmáry Gréta ütéseinek köszönhetően hamar egyenlített (11-11). Sokáig fej fej mellett haladtak a csapatok, de a játszma hajráját az ezt megelőzően egy győzelmet és egy vereséget begyűjtő házigazdák várhatták kedvezőbb helyzetből (19-16). Az utolsó labdamenetekre cserékkel is próbálkozott De Brandt, ám egy rossz magyar támadást követően a finnek kerültek előnybe (25-19).

A második szettet is sok rontással kezdte a magyar válogatott, amely ekkor nem találta a finnek pontos játékának ellenszerét (8-2). A folytatásban a vendégek összeszedettebbé váltak, s a csereként beállt Pintér Andrea blokkjával egyre zárkóztak (15-14). Sándor Renáta pontjai után a finnek szakvezetője kért időt (19-20), de ez sem zökkentette ki a magyar csapatot, amely Németh jó sáncával egyenlített (23-25).

A harmadik játékrész tízperces szünetet követően kezdődött, ez pedig a magyarokat zökkentette ki jobban: a hazaiak elsősorban ütőjátékosaik, Paulina Vilponen, Piia Korhonen és Salla Karhu jó teljesítményének köszönhetően folyamatosan növelték a különbséget (11-8, 17-12), s könnyedén kerültek ismét előnybe (25-16).

A negyedik játszmára feladót cserélt Jan De Brandt: Bleicher Rékát Bagyinka Fanni váltotta, de az ő beállása ellenére is a finnek uralták a mérkőzést (8-4). A magyarok egy-két labdamenettől eltekintve nem tudtak megfelelő ellenállást kifejteni (16-8), így a mérkőzés utolsó részében olyanok is pályára léptek, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak. Jan De Brandt tanítványai a végjátékhoz közeledve ugyan három pontra megközelítették ellenfelüket (19-16), de ennél közelebb nem kerültek, s elszenvedték első vereségüket a sorozatban (25-19).

A válogatott Finnországból egyből Nancyba repül, ugyanis szerdán ott mérkőzik meg a franciák legjobbjaival.

A magyar csapat házigazdaként már tagja a négyes döntőnek, amelyet június 14-én és 15-én rendeznek a Papp László Budapest Sportarénában.


Később:
Horvátország-Franciaország 20.00



A további program:

------------------
május 30., 20.00: Franciaország-Magyarország, Nancy
június 2., 17.00: Horvátország-Magyarország, Split
június 5., 18.30: Magyarország-Horvátország, Érd Aréna
június 14-15.: négyes döntő, Papp László Budapest Sportaréna
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!