Női röplabda interkontinentális selejtező - Kolumbiai győzelem a magyarok csoportjában

Sport, 2018.06.21

A kolumbiai válogatott győzelmével indult a női röplabdázók limai interkontinentális selejtezője, amelynek győztese játszhat a nemzetközi szövetség (FIVB) legrangosabb sorozatába, a Nemzetek Ligájába való feljutásért.

Az FIVB honlapja szerint a dél-amerikai együttes az A csoport első fordulójában egy szoros és két sima játszmában múlta felül a házigazda perui csapatot. A másik hármasban az Európa Liga-győztes bolgár válogatott ugyancsak könnyedén nyert Ausztrália legjobbjai ellen.

A tartalékos magyar válogatott - amely mindössze kilenc játékossal utazott el Limába - közép-európai idő szerint péntek hajnali kettőkor mutatkozik be, Kolumbia ellen.

A hatcsapatos torna legjobbja megmérkőzhet az idei Nemzetek Ligája leggyengébb együttesével, az argentin válogatottal: az oda-visszavágós párharc győztese jövőre a NL-ben szerepelhet.

A két csoport első és második helyezettje magyar idő szerint vasárnap hajnalban elődöntőt játszik, az elődöntő két győztese pedig megmérkőzik egymással az aranyéremért, és az Argentína elleni párosmeccsért.


Eredmények, 1. forduló:

A csoport:
Kolumbia-Peru 3-0 (24, 12, 12)

B csoport:
Bulgária-Ausztrália 3-0 (11, 16, 15)


A magyar válogatott programja (magyar idő szerint):

június 22., péntek:
Magyarország-Kolumbia 2.00

június 23., szombat:
Magyarország-Peru 2.00
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!