Női torna Eb - A főtitkár óriási fegyvertényként értékeli a csapateredményt

Sport, 2018.08.03

Altorjai Sándor, a Magyar Torna Szövetség (MATSZ) főtitkára óriási fegyvertényként értékeli, hogy a magyar női válogatott a hatodik helyen jutott a csapatverseny döntőjébe csütörtök este a Glasgow-ban zajló Európa-bajnokságon.

"Gyakorlatilag nem volt rontás a lányoknál, megvolt a nagy mumus gerenda, a végén pedig Dévai Boglárka ugrása is" - idézi a MATSZ közleménye a sportvezetőt.

A kontinenstorna első, csütörtöki versenynapján Dévai ugrásban a legjobb pontszámmal kvalifikált a fináléba, a Dévai, Böczögő Dorina, Fehér Nóra, Makra Noémi, Péter Sára összeállítású női csapat pedig hatodikként jutott a szombati döntőbe.

Altorjai emlékeztetett, hogy a tavalyi Európa-bajnokságon bronzérmes Dévai ezúttal az általános melegítés után - a szabályoknak megfelelően - másfél óráig legfeljebb nyújtani tudott, azután csupán fél perce volt bemelegíteni a szeren, ráadásul a szólítás előtt hosszú percekig ott kellett állnia, mert Péter Sára ugrása után elromlott az eredményjelző.

Később ezért Péter Sárának meg is kellett ismételnie a gyakorlatot, de végül ez is jól alakult a magyarok számára, mert elsőre öt tizeddel kevesebbet kapott, vagyis másodikra jobban végrehajtotta az ugrást.

"Óriási fegyvertény, amit csináltak a lányok, mert nagyon nagy tornanemzeteket előztek meg. Mi a verseny előtt Kovács Zsófia hiányában - aki még pontokat tudott volna hozni - abban gondolkodtunk, hogy legyünk az első tízben..." - fogalmazott a főtitkár.

Draskóczy Imre szövetségi kapitány is arról beszélt, kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott a csapat, senki nem rontott.

"Tulajdonképpen kihoztuk a maximumot ebből a napból. Dévai Boglárka fantasztikusan ugrott, és reméljük, a döntőben még a mai teljesítményét is felülmúlja. A lényeg, hogy a fináléban is legyen meg mindkét ugrása" - tette hozzá.

A skót nagyvárosban a felnőtt tornászoknak csapatversenyt, egyéniben pedig szerenkénti finálékat rendeznek, azaz idén nem szerepel az egyéni összetett a programban.

Skócia multisport Európa-bajnokságnak ad otthont: a tornán kívül az evezés, a vizes sportágak, a golf, a triatlon, és a kerékpár kontinensviadalát is megrendezik Glasgow-ban és környékén.

A férfi tornászok jövő csütörtöktől vasárnapig versengenek.


A női Európa-bajnokság további programja:
péntek: junior egyéni összetett és csapatverseny döntő 9.45
szombat: felnőtt csapatverseny, döntő 13.00
vasárnap: felnőtt szerenkénti döntők 14.15
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!