Női asztalitenisz vk - Póta nagyot küzdött, de ezúttal is a nyolcaddöntőben búcsúzott

Sport, 2017.10.28

Akárcsak tavalyelőtt és tavaly, Póta Georgina ezúttal is a nyolcaddöntőben búcsúzott a női asztaliteniszezők világkupáján, a kanadai Markhamben.

A 2014-ben elődöntős magyar játékos - a világranglista 32. helyezettje, a verseny tizedik kiemeltje - pénteken két győzelemmel megnyerte a csoportját, a kieséses szakasz első körében azonban rendkívül nehéz ellenfél, a Szekszárdban légióskodó tajvani Cseng I-csing várt rá. Az ázsiai tavaly csak a döntőben kapott ki, most ötödikként rangsorolták, a nemzetközi szövetség világranglistáján pedig a tizedik.

A szombati meccs jól kezdődött Póta szempontjából, az első két szettet megnyerte, ezt követően azonban magára talált a rivális, és fordított. A magyar játékosnak a folytatásban még sikerült egyenlítenie, de a döntő játszma már Cseng fölényét hozta, így ő jutott a legjobb nyolc közé.

A világkupa pénzdíja 150 ezer dollár, ebből a győztes 45 ezret kap. Póta Georgina 3250 dollárt kap szerepléséért.

Eredmény (a nemzetközi szövetség honlapjáról):

nyolcaddöntő:
Cseng I-csing (tajvani)-Póta Georgina 4-3 (-7, -7, 8, 11, 7, -7, 4)


Az első vk-t 1996-ban rendezték meg, Hongkongban, az idei tehát már a 21. kiírás. A vk-n húsz pingpongos alkotja a mezőnyt: egy szabadkártyás játékos mellett a kontinentális kupák bajnokai, valamint az utánuk következő legjobbak álltak-állnak asztalhoz.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!