Női Euroliga/Európa Kupa - A címvédő Kurszkkal egy csoportban a Sopron

Sport, 2017.07.04

A címvédő orosz Dinamo Kurszkkal is találkozik a női kosárlabda Euroliga következő idényében a Sopron Basket csapata.

A nemzetközi szövetség honlapja szerint az új néven szereplő magyar bajnok ellenfele az orosz elitalakulat mellett a francia Bourges és ESBVA-LM, a cseh USK Praha, a török Galatasaray és a belga Braine lesz az A csoportban, kiegészülve a Piestanske Cajky (szlovák)-Polkowice (lengyel) selejtező győztesével.

Török Zoltán ügyvezető a müncheni sorsolás helyszínéről a soproniak honlapján elmondta, utazási szempontból a szerencsésebb csoportba került a csapat.

"Játékerő vonatkozásában már megtanultuk, hogy csak a szezon közepére látunk majd világosan. Szeretnénk állva túlélni az alapszakaszt" - tette hozzá.

A kontinentális elitben 14 - köztük a soproni - csapat helye volt biztos, a fennmaradó két helyért pedig négy együttes selejtez oda-visszavágó alapon. A kvalifikációban a bajnoki ezüstérmes Atomerőmű KSC Szekszárd ellenfele a francia BLMA lesz. A győztes az Euroliga B csoportjában, a vesztes az Európa Kupában folytatja szereplését. A sorozat október 11-én rajtol, a selejtezőket szeptember végén játsszák.

A CMB CARGO UNI Győr, a VBW CEKK Cegléd, az Aluinvent DVTK Miskolc és a PEAC-Pécs a 40 csapatos EK nyugati főcsoportjában indul. Közülük a PEAC és a DVTK került egy négyesbe.

Az Euroliga 2017/2018-as idényének csoportjai:

A csoport:

-----------
Dinamo Kurszk (orosz), USK Praha (cseh), Bourges (francia), Galatasaray (török), ESBVA-LM (francia), Braine (belga), Sopron Basket, Piestanke Cajky (szlovák)/Polkowice (lengyel)

B csoport:

----------
Jekatyerinburg (orosz), Fenerbahce (török), Orenburg (orosz), Schio (olasz), Salamanca (spanyol), Kraków (lengyel), Yakin Dogu Üniversitesi (török), Atomerőmű KSC Szekszárd/BLMA (francia)



Az Európa Kupa magyar vonatkozású csoportjai:

---------------------------------------------

F csoport
ALUINVENT DVTK MISKOLC, PEAC-PÉCS, Keltern (német), Carolo (francia)

G csoport:
Landes (francia), Gerneka (spanyol), Girona (spanyol), VBW CEKK CEGLÉD

H csoport:
ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD - BLMA Euroliga-selejtező vesztese, Nymburk (cseh), Ragusa (olasz), Santo André (portugál)

J csoport:
Nantes (francia), CMB CARGO UNI GYŐR, Namur (belga), Hainaut (francia)-Amsterdam (holland) selejtező győztese
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!