Női kézilabda-vb - Görbicz: jól ismerjük a norvégok erejét

Sport, 2017.12.01

Görbicz Anita csapatkapitány szerint a magyar női kézilabda-válogatott jól ismeri Norvégia csapatát, amellyel - szombat este - az első mérkőzését játssza a németországi világbajnokságon.

"Nagyon szeretnénk győzni a norvégok ellen. A nyáron, és egy hete is megmérkőztünk velük, megéreztük őket a bőrünkön. Jó lenne nyerni a torna elején" - nyilatkozta pénteken a magyar szövetség honlapján a Győri Audi ETO KC kézilabdázója, akinek a 2002-es Európa-bajnokság volt az első nagy tornája a nemzeti együttesben. Jelenleg a hatodik világbajnokságára, összességében pedig 14. világversenyére készül.

Kim Rasmussen szövetségi kapitány együttese a nyáron együtt edzőtáborozott skandináv ellenfelével, de hivatalos mérkőzést nem játszottak. A Möbelringen Kupa felkészülési tornán múlt szombaton 29-24-re a norvégok győztek.

Görbicz hozzátette, ha a mérkőzéseken százszázalékosan odateszik magukat, akkor derül ki igazán a tudásuk. "Remélem, minél több meccsen sikerül ezt megmutatnunk, hiszen ez azt jelentené, sokáig jutottunk" - fogalmazott.

A magyar csapat péntek délután már a csoportmérkőzések helyszínén, a bietigheimi EgeTrans Arénában edzett, ahol még igencsak rajt előtti állapotok uralkodtak: nem egyszer hangos kalapálás zavarta meg a tréninget, a gyakorlás alatt pedig rengeteg pályamunkás, technikai szakember és önkéntes dolgozott az arénában. A világ- és Európa-bajnok norvégok elleni szombati meccs 20.30-kor kezdődik.

A norvégok ezúttal is az aranyérem egyik legnagyobb esélyesének számítanak, az elmúlt 11 év világversenyei közül csak a 2013-as vb-n nem álltak dobogón. Keretükben Kari Aalvik Grimsbö, Nora Mörk és Stine Oftedal személyében három győri légiós szerepel, de Heidi Löke és Katrine Lunde is játszott korábban az ETO-ban.

A csoportban Svédország, Argentína, Lengyelország és Csehország szerepel még, a nyolcaddöntőbe az első négy helyezett jut.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!