Női kézilabda-vb - Rasmussen: az első célunkat teljesítettük

Sport, 2017.12.08

Kim Rasmussen szövetségi kapitány szerint a magyar női kézilabda-válogatott a nyolcaddöntőbe jutással teljesítette első célját a németországi világbajnokságon.

A magyar csapat pénteken, a csoportkör utolsó fordulójában 30-29-re legyőzte Csehország együttesét Bietigheim-Bissingenben, így a B csoport harmadik helyéről lépett tovább.

"Zűrös volt a végjáték, gyorsan történtek az események, de a lényeg a két pont megszerzése, és az, hogy a továbbjutással az első célunkat teljesítettük" - nyilatkozta a lefújás után a dán edző.

Hozzátette, ahogyan minden meccsen, ezúttal is nagyszerűen küzdöttek a játékosai, és az összpontosítással sem volt probléma, a kiállítások száma viszont nagyon magas volt.

"Hét nap alatt öt meccset játszottunk, a lányok érthetően fáradtak, egyre inkább fogy az oxigén a fejükben, és az enyémben is, ezért egyre nagyobb szükség van a frissítésre" - fogalmazott. Hozzátette, reméli, hogy a csapatkapitány Görbicz Anita - akit a csehek ellen kisebb sérülése miatt pihentettek - pályára léphet a nyolcaddöntőben.

A magyar csapat - a nem hivatalos program szerint - vasárnap 20.30-tól Lipcsében játssza a nyolcaddöntőt, az ellenfél kilétére pénteken 22 óra körül derül fény. Rasmussen elárulta, azért is örül, hogy más városba költöznek, mert nagyon unalmas az étkezésük, ugyanis ugyanazokat az ételeket kapják a szállodában az érkezésük óta. A magyar küldöttség szombat délelőtt autóbusszal utazik Lipcsébe, a szövetség (MKSZ) azért ezt a megoldást választotta, mert a helyi szervezők által biztosított repülőgép rendkívül korán indul.

A csehek elleni találkozón rendkívül hullámzóan alakult az eredmény. A mezőny legjobbjának választott Bódi Bernadett szerint azért, mert az ötödik meccsről van szó.

"Talán már nincs is olyan csapat a mezőnyben, amely ne lenne fáradt, de természetesen nem ezzel foglalkozunk. Úgy érzem, végig mi uraltuk a játékot, és a szerencse is mellénk állt. A csehek is nagyon jól küzdöttek, de mi is" - nyilatkozta a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC jobbszélsője.

Az ellenfél az első félidőben már négy góllal is vezetett, ezt követően azonban a magyarok sorozatban hatszor találtak be. Mint Bódi felidézte, az időkérésnél megbeszélték, hogy csinálják a dolgukat, és megpróbálnak lerohanásból gólokat szerezni.

"Tudtuk jól, hogy oda kell figyelni a csehek gyors indításaira, az elején mégis túlságosan sok gólt kaptunk ilyen akciókból. Bízom benne, hogy a következő találkozón jobb lesz a visszarendeződésünk. Ezzel a szívvel és ezzel a fejjel a nyolc közé kerülhetünk" - szögezte le.

A pénteki különdíjáról nem akart beszélni, helyette a csapat játékát és hozzáállását dicsérte.

"Tizenheten vagyunk, mindenki fontos a keretben, és akkor tudunk jól együttműködni, ha védekezésben és támadásban is csapatként funkcionálunk, betartjuk a taktikát és szívvel-lélekkel küzdünk. Persze, hibák még ebben az esetben is becsúszhatnak" - mondta Bódi.

Hozzátette, szinte minden meccsen más bizonyul húzóembernek, hiszen mindig előfordulhat, hogy valakinek nem megy a játék.

"Nagyon örülök, hogy az utóbbi három mérkőzésünket megnyertük, ez önbizalmat adhat a következő feladat előtt. Nagyon várom már azt a meccset, nagyon fontos lesz számunkra" - közölte.

A szünet után pályára lépett kapus, Bíró Blanka kifejtette, rendkívül boldog a harmadik hely megszerzése miatt, azt viszont nem tudja, miért nem sikerült jól ismét a mérkőzés utolsó néhány perce. Hangsúlyozta, különösen örül az öt gólig jutó Szöllősi-Zácsik Szandra jó teljesítményének, hiszen ő a magyar csapat egyetlen klasszikus, magas átlövője.

A magyar együttes szombaton a világ- és Európa-bajnok norvégoktól 30-22-re, vasárnap a svédektől 25-22-re kapott ki, majd kedden Argentínát 33-15-re, csütörtökön pedig Lengyelországot 31-28-ra győzte le.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!