Női kézilabda-vb - Schatzl és Bódi volt a legeredményesebb magyar a csoportkörben

Sport, 2017.12.09

Az egyaránt 18 gólos Schatzl Nadine és Bódi Bernadett volt a magyar válogatott legeredményesebb játékosa a németországi női kézilabda-világbajnokság pénteken zárult csoportkörében.

A nemzetközi szövetség (IHF) honlapjának statisztikája szerint Schatzl, a Ferencváros balszélsője 26, míg Bódi, a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC jobbszélsője 25 lövésből jutott 18 találatig az öt mérkőzés alatt. A góllövőlistát a szlovén Ana Gros vezeti, aki 56 kísérletből 39 alkalommal volt eredményes.

A magyaroknál Kovács Anna és Kovacsics Anikó is 17 gólt dobott. A mezőnyjátékosok közül csak a harmadik találkozó után lecserélt Tóth Gabriella nem talált be.

A leghatékonyabban Szekeres Klára támadott, az FTC védőjátékosának ugyanis mindhárom kísérlete góllal végződött. Őt Kisfaludy Anett követi, akinek kilenc lövésből nyolc gólt sikerült elérnie. A legtöbb lövés Kovacsics nevéhez fűződik, ő 30/17-es mutatóval zárta a csoportkört, a legtöbb gólpassz (23) pedig Klivinyi Kingát dicséri.

A legtöbbször - egyaránt négy alkalommal - Kovacsicsot és Szekerest állították ki, míg a legtöbb időt Schatzl Nadine, a legkevesebbet pedig Tóth Gabriella töltötte a pályán. Előbbi 3:48.57 órát, utóbbi 39.27 percet játszott.

A kapusok közül Bíró Blanka kapott több lehetőséget, és 120 lövésből 33-at kivédett, közte hat büntetőt. Janurik Kinga 61 kísérletből 24-et, közte egy hétméterest fogott meg.

A magyar együttes múlt szombaton a világ- és Európa-bajnok norvégoktól 30-22-re, vasárnap a svédektől 25-22-re kapott ki, majd kedden Argentínát 33-15-re, csütörtökön Lengyelországot 31-28-ra, pénteken pedig Csehországot 30-29-re legyőzte, így a B csoport harmadik helyéről jutott tovább. A nyolcaddöntőben a magyarok ellenfele vasárnap 17.30-tól Franciaország lesz Lipcsében.

A válogatottnak összesen 235 kapura lövése volt, ebből 138 gólt szerzett (59 százalék), büntetőből 22/16, lerohanásból pedig 23/17 a mérleg. Kim Rasmussen szövetségi kapitánynak a csoportkör során 25 alkalommal kellett bosszankodnia játékosai kiállítása miatt, ennél csak egy csapatot, Kamerunt büntették többször a játékvezetők.

A leghatékonyabban (66 százalék) az olimpiai címvédő oroszok támadtak, a hétmétereseket pedig a románok dobták a legjobban (14/13).
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!