Női kézilabda Bajnokok Ligája - Háromgólos FTC-győzelem és továbbjutás

Sport, 2017.11.04

Háromgólos győzelmet aratott a Ferencváros a női Bajnokok Ligájában, a csoportkör hétvégi hazai mérkőzésén a Thüringer HC ellen, és harmadik sikerével már továbbjutott négyeséből.    

Az előző idényben BL-negyeddöntős FTC Dabason fogadta a német együttest, amelyet két héttel korábban vendégként 29-25-re legyőzött.


Női Bajnokok Ligája, 4. forduló, C csoport:
FTC-Rail Cargo Hungaria - Thüringer HC (német) 28-25 (13-14)
--------------------------------------------------------------
a magyar góldobók: Pena 6, Lukács 5, Jovanovic 4, Kovacsics 3, Van der Heijden 3, Schatzl 1, Szucsánszki 1, Mészáros 1, Márton 1, Snelder 1, Háfra 1, Faluvégi 1


Az elejétől kezdve felváltva vezettek a csapatok, nagyobb előnyre azonban egyik sem tudott szert tenni - egészen az első félidő végéig, amikor is előbb két, majd három góllal is meglépett a vendégegyüttes (10-13). Ehhez a hazaiak "partnersége" is kellett: az FTC puhább védekezésével és pontatlan támadásaival segített abban, hogy a németek elhúzzanak. A szünet előtt aztán észbe kapott a zöld-fehér csapat, hatékonyabb kézilabdát mutatva be egygólnyira felzárkózott a pihenő előtt (13-14).

A második harminc percben sem akart változni a játék képe: egy-két góllal a vendégek álltak jobban, illetve olykor az FTC beérte riválisát, de döntetlennél rendre megint a németek voltak előbb eredményesek. A félidő közepe táján vette át a vezetést a Ferencváros (20-19), ám egészen az 52. percig sikerrel kapaszkodtak a németek, akik nagy szívvel küzdöttek, s tartani tudták a lépést a fáradtnak tetsző hazaiakkal. Ekkor azonban megrázta magát a vendéglátó együttes, Kovacsics Anikó duplájával 25-23-ra ellépett, s már nem engedte ki kezéből a mérkőzést. A vége 28-25-ös FTC-győzelem, minek köszönhetően meglett a továbbjutás is a csoportból.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!