Női kézilabda BL - A CSM Bucuresti a bronzérmes

Sport, 2017.05.07

A tavaly győztes CSM Bucuresti zárt harmadikként a női kézilabda Bajnokok Ligájában, miután a vasárnapi bronzmérkőzésen hat góllal verte a montenegrói Buducnost Podgoricát a Papp László Budapest Sportarénában.

Női kézilabda BL - A CSM Bucuresti a bronzérmes Eredmény:

a 3. helyért:
CSM Bucuresti (román)-Buducnost Podgorica (montenegrói) 26-20 (13-12)


A kiegyenlített első percekben a tavalyi győztes bukaresti csapatból több játékos is betalált, míg a Podgorica a román Cristina Neagu vezérletével tartotta az eredményt, pedig rá már néhány perc elteltével szoros emberfogással vigyázott a CSM védelme.

A montenegróiak másik nagy sztárját, a korábban Győrben is megfordult Katarina Bulatovicot 5-4-nél kiállították. Az emberfórt kihasználva háromgólos különbséget alakított ki a román gárda, amely egyenlő létszámban még kettőt hozzátett előnyéhez (9-4), így a félidő derekán időkérésre késztette a Buducnostot.

Ezt követően Bulatovic törte meg csapata több mint 11 perces gólcsendjét, bevéve Paula Ungureanu kapuját. A Dunaferr volt hálóőrének remek teljesítménye - a szünetig 52 százalékkal védett - mellett sokszor a balszerencse is akadályozta a montenegróiakat a gólszerzésben, több ízben is a kapufáról pattant ki a labda.

Elöl a tavalyi finálé hőse, a svéd Isabelle Gulldén volt rendkívül hatékony, a 26. perc elején változatlanul öt gól volt (13-8) a címvédő előnye. A játékrész utolsó perceiben azonban hullámvölgybe került a Bucuresti, így a szünetre a Podgorica egyre csökkentette a különbséget. A félidő végére a Buducnost kapuját védő Marta Batinovic teljesítménye is javult, az ő neve mellett 56 százalékos védési mutató állt a pihenőben.

A fordulás után egy újabb emberelőnyt kihasználva néggyel ellépett a Bucuresti (18-14), majd egy kettős hátrányt is kivédekezett, Gulldén pedig tovább szórta a gólokat, így 11 perccel a dudaszó előtt hét találat volt a különbség (23-16). A hátralevő időben a játék képe már nem változott, a bronzérem így a tavaly BL-győztes bukarestiekhez került, míg a podgoricaiak - akárcsak 2016-ban - negyedikként zártak.

A mezőny legeredményesebbje Gulldén lett kilenc találattal - százszázalékos lövési hatékonysággal -, a Buducnostból pedig az ötgólos Bulatovic bizonyult a legjobbnak.


később:

döntő:
Győri Audi ETO KC-Vardar Szkopje (macedón) 17.45


szombaton játszották:

elődöntő:
Győri Audi ETO KC-Buducnost Podgorica 26-20 (12-9)
Vardar Szkopje-CSM Bucuresti 38-33 (21-13)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!