Női kézilabda BL - A német bajnokot fogadja a Ferencváros - ELŐZETES

Sport, 2018.02.09

A Ferencváros a német bajnok Bietigheim csapatát fogadja Dabason a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének harmadik fordulójában szombaton, a címvédő Győri Audi ETO KC pedig a szlovén Krim Mercator Ljubljana otthonába látogat.

Az FTC az előző körben két góllal kikapott a francia bajnok Metz vendégeként. A klub honlapján Kovacsics Anikó úgy vélekedett, elszalasztottak egy lehetőséget, de most csak arra szabad figyelniük, hogy a szombati mérkőzést megnyerjék.

"Mindenben van javítanivalónk, és mostantól kezdve még keményebben kell küzdenünk. Metzben úgy látszott, támadásban vannak nagyobb problémáink, de amikor ez megmutatkozott, a védekezésünk is puhult" - nyilatkozta a válogatott irányító.

A holland Danick Snelder korábban hat évig kézilabdázott a német élvonalban, ezért jól ismeri a szombati vendégeket. Mint kifejtette, a Bietigheim erőssége, hogy nagyon gyors csapat, és képes hatvan percen keresztül nagyon jól játszani.

"A gyors játék mellett a magas embereiknek köszönhetően a védekezés is az erősségüknek számít, ezért sok szélsőjátékra lesz szükség ellenük" - tette hozzá a magyarul egyre jobban beszélő beálló.

A Ferencvárosnak mindenképpen nyernie kell, ha versenyben akar maradni csoportja második helyéért. A két együttesnek ellentétes a mérlege a BL mostani idényében: a magyarok hazai pályán háromszor nyertek, és csak egyszer kaptak ki, a németek viszont idegenben egy siker mellett háromszor vereséget szenvedtek.

A győriek ugyancsak szombaton lépnek pályára a szlovén bajnok Krim Mercator Ljubljana vendégeként. A címvédőnél a német Anja Althaus és a brazil Eduarda Amorim mellett immár a norvég Nora Mörk is hiányzik sérülés miatt.

A helyére az Érdtől kölcsönvett spanyol Mireya González Álvarez elmondta, boldog, hogy megkapta ezt a lehetőséget. Új klubja honlapján kifejtette, tisztában van vele, hogy egy sajnálatos sérülés miatt kapott esélyt a bizonyításra.

"Keményen fogok dolgozni és biztosan sokat fogok fejlődni ilyen remek játékosok között. Szeretném a legjobbat nyújtani, hogy segíthessem a csapatot" - nyilatkozta a jobbátlövő.

A győriek idegenbeli mutatója a BL-ben eddig két győzelem és két vereség, a szlovénok pedig mindössze egyszer kaptak ki házigazdaként, további három meccsüket megnyerték. A két együttes egy évvel ezelőtt is találkozott egymással a középdöntőben, akkor a győriek 17 góllal nyertek Ljubljanában.


Női Bajnokok Ligája, középdöntő, 3. forduló:

szombat:

2. csoport:
FTC-Rail Cargo Hungaria - SG BBM Bietigheim (német), Dabas 16.30

Az állás: 1. Vardar Szkopje (macedón) 12 pont, 2. Metz (francia) 8, 3. FERENCVÁROS 6 (175-166), 4. Buducnost Podgorica (montenegrói) 6 (154-151), 5. Bietigheim 2 (150-176), 6. Thüringer HC (német) 2 (141-170)



1. csoport:
Krim Mercator Ljubljana (szlovén)-Győri Audi ETO KC 19.00

Az állás: 1. CSM Bucuresti (román) 10 pont, 2. GYŐRI AUDI ETO KC 8 (155-137), 3. Rosztov-Don (orosz) 8 (152-138), 4. Nyköbing FH (dán) 4 (153-175), 5. Krim Mercator Ljubljana 4 (147-169), 6. Midtjylland (dán) 2
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!