Női kézilabda BL - A Szerencsejáték Zrt. lesz a négyes döntő névadó támogatója

Sport, 2017.03.01

A Szerencsejáték Zrt. lesz a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjének névadó támogatója, így a májusi, budapesti torna hivatalos elnevezése Tippmix EHF FINAL4 2017.

Az együttműködést az európai (EHF) és a magyar (MKSZ) szövetség vezetői az Elek Gyula Aréna küzdőterén, a 17.15-kor kezdődő Ferencváros-Győr rangadó előtt jelentették be. Az időpont- és helyszínválasztás aktualitása, hogy már mindkét csapat biztosította helyét a BL negyeddöntőjében.

Kocsis Máté, az MKSZ elnöke emlékeztetett, hogy a Papp László Budapest Sportaréna május 6-án és 7-én immár negyedszer adhat otthont a négyes döntőnek, amelynek jövőre és 2019 tavaszán ugyancsak a helyszíne lesz. "A támogatóinkkal évek óta gyümölcsöző az együttműködésünk, a névadó szponzori megállapodás pedig újabb mérföldkő a közös munkánk során" - fogalmazott Kocsis.

Az új névadó kapcsán megjegyezte, erős stratégiai partnerük is arra készteti az MKSZ illetékeseit, hogy még jobb és színvonalasabb rendezvényt hozzanak létre. Pálinger Katalin, az MKSZ alelnöke elárulta, hogy idén Pásztor Anna, Király Viktor és Radics Gigi szórakoztatja majd a közönséget a mérkőzések előtt és között. A tornára már több mint háromezer jegy elkelt.

"A női kézilabda, azon belül különösen a négyes döntő mindig is biztos tippnek számított, amikor szerettük volna felkelteni a támogatók érdeklődését. Tudjuk, hogy a Tippmix és a Szerencsejáték Zrt. jelen van a sportban, éppen ezért számíthatunk sikeres együttműködésre" - mondta David Szlezak, az EHF Marketing ügyvezető-igazgatója. Hozzátette, kemény és komoly tárgyalások eredményeként győzte meg az MKSZ az európai szövetséget tavaly arról, hogy Budapest a lehető legkiválóbb helyszíne a versenysorozatnak.

Braun Márton, a Szerencsejáték Zrt. elnök-vezérigazgatója Európa legnagyobb női kézilabda-eseményének nevezte a Bajnokok Ligája négyes döntőjét. "Cégünk régóta tartósan támogatja a kézilabdát, a négyes döntőben is láttunk üzleti lehetőséget, így az egyik legversenyképesebb sporteseményt összekapcsoltuk az egyik legversenyképesebb termékünkkel. A BL-ben két csapatunk is érdekelt, így bízunk benne, hogy magyar résztvevőért is szoríthatunk majd a négyes tornán" - tette hozzá.

Görbicz Anita, a Győri Audi ETO KC csapatkapitánya elmondta, minden nyári alapozást úgy kezdenek, hogy a csúcson szeretnék befejezni a szezont, vagyis minden kupát megszereznének. "Természetesen mindenki azt mondja, hogy ott kell lennünk a négy között, de mindig csak a következő feladatra szabad összpontosítanunk, úgyhogy jelenleg még nem koncentrálunk a döntőre."

Szucsánszki Zita, az FTC-Rail Cargo Hungaria csapatkapitánya kijelentette, nagy álmuk válna valóra, ha bejutnának a négyes fináléba. "Nagyon sokat dolgoztunk, hogy eljussunk idáig, és még nagyon komoly feladatok várnak ránk. Akármelyik csapatot kapjuk a negyeddöntőben, nem lesz könnyű dolgunk, de minden vágyunk a négy közé kerülés, és mindent megteszünk érte."
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!