Női kézilabda BL - A Vardar lesz a Győr ellenfele a döntőben

Sport, 2017.05.06

A macedón Vardar Szkopje lesz a Győri Audi ETO KC ellenfele a női kézilabda Bajnokok Ligája vasárnapi fináléjában, miután a második szombati elődöntőben öt góllal legyőzte a címvédő román CSM Bucurestit a Papp László Budapest Sportarénában.

Női kézilabda BL - CSM Bucuresti -Vardar Szkopje

Eredmény,

női Bajnokok Ligája, elődöntő:
Vardar Szkopje (macedón)-CSM Bucuresti (román) 38-33 (21-13)


A macedón együttes remekül kezdte a találkozót, s állva hagyta ellenfelét: a nyolcadik percben már 7-1-re vezetett. Hogy nem lett még nagyobb a különbség a kezdő szakaszban, azt elsősorban a tavalyi döntő hősének, az akkor 14 találatig jutó svéd Isabelle Gulldénnek köszönhették a bukarestiek, az első három góljukat ugyanis svéd légiósuk jegyezte.

A félidő derekáig öt-hat gól volt a különbség, ám ezt követően a Vardar fokozatosan növelte előnyét, ami a találkozó harmadára már kilencre hízott, majd a CSM időkérése ellenére a tizenegyet is elérte (20-9).

Támadásban szinte minden bejött a - keretébe mindössze egyetlen macedón játékost nevező - Vardarnak, míg hátul remekül zárt a védelem, amelyhez extra teljesítményt adtak a kapusok: Inna Suslina például három hétméterest hárított egymás után, csereként beállva.

A Vardart az sem zavarta meg, hogy az első játékrész utolsó másodperceiben piros lap miatt elvesztette Tatjana Hmirovát, s a fordulást követően is kontrollálta az összecsapást, öt gólnál nem engedte közelebb riválisát. A macedónok annak ellenére tudtak dominálni, hogy a címvédőből 55 perc után állítottak ki először játékost - a nyolc találattal a mezőny legeredményesebbjének bizonyuló francia Gnonsiane Niomblát - az orosz játékvezetők. A Vardarból Andrea Penezic és Jovanka Radicevic szerezték a legtöbb, egyaránt hét gólt.

A Vardar szakvezetőjének, az orosz Irina Gyibirovának - leánykori nevén Poltorackaja - így továbbra is van esélye arra, hogy a nők között elsőként nyerjen BL-t játékosként és edzőként egyaránt. A 38 éves tréner a 2005-ben győztes dán Slagelse, valamint a 2008-as aranyérmes orosz Zvezda Zvenyigorod irányítója volt.

A CSM Bucuresti vasárnap a kora délutáni bronzmérkőzésen a montenegrói Buducnost Podgoricával mérkőzik, míg a Vardar a Győrrel találkozik a kora esti fináléban. A döntő két csapata ötödik alakalommal játszik egymás ellen, eddig két magyar siker mellett egy macedón győzelem és egy döntetlen született.

(FOTÓ)


korábban:
Győri Audi ETO KC-Buducnost Podgorica (montenegrói) 26-20 (12-9)

vasárnap:
a 3. helyért: Buducnost Podgorica-CSM Bucuresti 15.15

döntő:
Győri Audi ETO KC-Vardar Szkopje 17.45
(MTI)

Galériánk

Női kézilabda BL - CSM Bucuresti -Vardar Szkopje Női kézilabda BL - CSM Bucuresti -Vardar Szkopje Női kézilabda BL - CSM Bucuresti -Vardar Szkopje Női kézilabda BL - CSM Bucuresti -Vardar Szkopje Női kézilabda BL - CSM Bucuresti -Vardar Szkopje Női kézilabda BL - CSM Bucuresti -Vardar Szkopje
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!