Női kézilabda BL - Magabiztosan győzött a címvédő Győr

Sport, 2018.02.10

A címvédő Győri Audi ETO 11 góllal győzött a szlovén Krim Mercator Ljubljana otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének harmadik fordulójában, szombaton Dabason.



Eredmény, női BL, középdöntő, 3. forduló, 1. csoport:
Krim Mercator Ljubljana (szlovén)-Győri Audi ETO KC 21-32 (12-15) -----------------------------------------------------------------
a Győr gólszerzői: Tomori 6, Görbicz 5, Oftedal, Knedlikova 4-4, Puhalák, Broch 3-3, Groot, Fodor 2-2, Afentáler, Hansen, Pál T. 1-1


A magyar csapatból a német Anja Althaus, a brazil Eduarda Amorim és a norvég Nora Mörk sérülés, Bódi Bernadett betegség miatt hiányzott, az Érdtől kölcsönvett spanyol Mireya González Álvarez pedig egyelőre nem szerepelhet a BL-ben.

Egy évvel ezelőtt a középdöntőben 17 góllal győzött a Győr a szlovén fővárosban, és ezúttal is remekül kezdett, jó védekezésének köszönhetően a tízedik percben már négy találattal vezetett (1-5). A vendégek két percig kettős emberhátrányban voltak, de gól nélkül átvészeltek ezt az időszakot, és bár a folytatásban magabiztosan őrizték előnyüket, nem tudták növelni a különbséget (12-15).

A második felvonásban a szlovénok több mint tíz perc után szerezték első akciógóljukat, ezt követően már nem tudták felvenni a versenyt az ETO-val. Az ötvenedik percben tízgólosra nőtt a győriek előnye, így Ambros Martín vezetőedző játéklehetőséget adhatott a fiataloknak, akik gólokkal hálálták meg a bizalmat.

A győriek február 26-án a román CSM Bucuresti ellen folytatják szereplésüket a BL középdöntőjében.


korábban:
2. csoport: FTC-Rail Cargo Hungaria - SG BBM Bietigheim (német) 31-22 (14-8)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!