Női kézilabda Eb - A spanyolok a döntőben

Sport, 2014.12.19

Elsőként a spanyol válogatott jutott be a magyar-horvát közös rendezésű női kézilabda Európa-bajnokság vasárnapi fináléjába, miután a pénteki elődöntőben 19-18-ra legyőzte a címvédő montenegrói csapatot.

Eredmény:

elődöntő:
Spanyolország-Montenegró 19-18 (13-8)
-------------------------------------


A mérkőzésen nem játszhatott a montenegrói Suzana Lazovic, akit egy mérkőzésre szóló eltiltással és 2000 eurós bírsággal sújtottak, mert a svédek elleni középdöntős találkozón torkon vágta ellenfelét, és piros lapot kapott.

A spanyolok remekül kihasználták, hogy a montenegrói védelem egyik oszlopa kidőlt, és viszonylag könnyedén tudtak áttörni a falon. Fokozatosan nőtt az előnyük, negyedóra elteltével már 7-2 volt az állás, majd volt 11-4 is. A volt győri Radicevic és Katarina Bulatovic révén sikerült valamelyest csökkenteni a különbséget.

A második félidőben agresszívebbé vált a címvédő, megkezdte a felzárkózást. Negyedórával a vége előtt, 16-13-nál időt kértek a mély hullámvölgybe kerülő spanyolok, és 15 perc után találtak be ismét a Ferencváros légiósa, Pena révén.

Ennek ellenére a montenegróiak nem tudtak három gólnál közelebb férkőzni, mert ők is sok hibával játszottak. Az utolsó öt percben hatalmas hajrát vágott ki a címvédő, és az 59. percben feljött 18-17-re, de a hosszabbítást már nem tudta kicsikarni.


Később:
Norvégia-Svédország 20.30


Korábban:

az 5. helyért:
Franciaország-Magyarország 26-25 (16-13)


Vasárnap:

a 3. helyért:
Montenegró - Norvégia/Svédország 15.30

döntő:
Spanyolország - Norvégia/Svédország 18.00
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!