Női kézilabda NB I - Az új idényben is a Győr az esélyes - ELŐZETES

Sport, 2017.09.01

A női kézilabda NB I szombaton rajtoló új idényének is a címvédő Győri Audi ETO KC a legfőbb esélyese.

A bajnokság első meccsén, szombaton 18.45-től a Debrecent fogadják a Bajnokok Ligája-győztes győriek, akik a nyári szünetben tovább erősítették a keretüket. A tavaszi sikercsapat tagjai közül Elghaoui Asma távozott, a fiatal Korsós Dorinát és Hársfalvi Júliát pedig kölcsönadták. Az érkezők közül a norvég irányító, Stine Oftedal, a német beálló, Anja Althaus, valamint a dán balátlövő, Anne Mette Hansen egyaránt a legjobbak közé tartozik a posztján.

Az ETO szereplését valószínűleg az sem fogja negatívan befolyásolni, hogy kulcsemberei közül Kari Aalvik Grimsbö és Cornelia Nycke Groot sérülés miatt az idény elején nem játszhat.

A csapat a spanyolországi Lanzarotén edzőtáborozott, felkészülési mérkőzéseit pedig négy győzelemmel és egy döntetlennel zárta.

Az előző évadban bajnoki ezüstérmes és Magyar Kupa-győztes Ferencváros keretében két lényeges változás történt: érkezett a holland jobbátlövő, Laura van der Heijden, és nagy meglepetésre Budaörsre távozott a válogatott balátlövő, Szöllősi-Zácsik Szandra.

További érdekesség, hogy a csapatkapitány Szucsánszki Zita mégis vállalja a játékot a következő szezonban, pedig tavasszal komoly vállsérüléssel bajlódott, illetve gyermekvállalást tervezett.

Az FTC hét győzelemmel és egy vereséggel zárta az edzőmeccsek sorát.

A további klubok közül az Érd, a Dunaújváros, a Siófok, az Alba Fehérvár és a Debrecen is biztatóan, minőségi játékosokkal - elsősorban külföldiekkel - erősített.

A magyar szövetség honlapján Novák András főtitkár hangsúlyozta, hogy Európa legjobb nemzeti bajnoksága kezdődik szombaton, ezt támasztja alá az európai szövetség rangsora is.

"Kiélezett mérkőzésekre számíthatunk, és ne feledjük, hogy az elmúlt szezonok kiváló eredményeinek köszönhetően hat csapatunk indulhat a Bajnokok Ligájában és az EHF Kupában, tehát szinte a fél NB I képviseli Magyarországot" - fogalmazott.

A főtitkár hozzátette, a kiszámíthatóság miatt fontos, hogy a bajnokság a tavalyival azonos lebonyolítás szerint, 14 csapattal, ligarendszerben zajlik majd.


A női NB I csapatai:

-------------------
Alba Fehérvár KC, Békéscsabai ENKSE, Budaörs, Dunaújvárosi Kohász KA, DVSC-TVP, Érd HC, FTC-Rail Cargo Hungaria, Győri Audi ETO KC (címvédő), Kecskeméti NKSE (újonc), Kisvárdai KC, MTK Budapest, Siófok KC, Váci NKSE, Vasas SC (újonc)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!