Női kosárlabda Eb - A kapitány szerint nagy nyomás lesz a magyarokon a nyolcaddöntőben

Sport, 2017.06.20

Stefan Svitek szövetségi kapitány szerint nagy nyomás lesz a magyar női kosárlabda-válogatotton az olaszok elleni, esti nyolcaddöntőben Királyváradon (Hradec Kralove) a csehországi Európa-bajnokságon.

"Rendkívül agresszív kosárlabdát játszanak, kemény és fizikális a stílusuk. Nagy nyomás lesz rajtunk, de nem szabad sok labdát eladnunk" - mondta az MTI-nek a szakvezető a kora délutáni edzést követően, hozzátéve, elöl ugyanakkor a kiélezett mérkőzésen is ki kell alakítaniuk a megfelelő dobóhelyzeteket.

Az olaszok hétfő este azzal szerezték meg a B csoport második helyét, hogy az utolsó fordulóban 68-61-re legyőzték a szlovák csapatot. Így a nyolcaddöntőben az A jelű kvartettben harmadikként záró magyarokkal találkoznak.

"A szlovákok ellen is nagyon agresszívak voltak, remekül védekeztek, emellett alig hagytak ki büntetőt. Egyértelműen jobbak voltak, mint az ellenfél, melyre sikerült ráerőltetniük a saját tempójukat" - adott gyorselemzést a szlovák szakember a hétfői meccsről.

Az olaszok egyik legjobbja, Laura Macchi a törökök elleni csoportmeccsen állkapocstörést szenvedett, és még a hétvégén hazautazott. Erről Stefan Svitek azt mondta: "rendkívül tapasztalt játékosról van szó, de a látottak alapján képesek őt pótolni".

A magyar-olasz nyolcaddöntő 20 óra 30 perckor kezdődik Királyváradon. A győztes továbbjut a csütörtökön Prágában sorra kerülő negyeddöntőbe, a vesztes pedig a 9-12. helyen fejezi be Eb-szereplését.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!