Női kosárlabda Eb - Az oroszokkal is találkoznak a magyarok

Sport, 2017.07.04

A magyar válogatott az oroszokkal, a litvánokkal és az albánokkal találkozik a 2019-es női kosárlabda Európa-bajnokság selejtezőjében.

A nemzetközi szövetség honlapja szerint a keddi müncheni sorsoláson a magyarok a második kalapba kerültek, a legjobbak közül a júniusi Eb-n ugyancsak 9-12. helyen zárt orosz csapat, míg az alsóbb csoportokból a litván és az albán együttes játszik majd a C jelű kvartettben. Utóbbi két gárda nem szerepelt az idei Eb-n.

A következő kontinenstorna két házigazdája, Lettország és Szerbia biztos induló, a többi 32 csapat pedig négyes csoportokban küzd meg egymással. A kvalifikációból 14 gárda jut tovább a 16-os Eb-mezőnybe.

A selejtező három szakaszban zajlik majd: november 6-16., 2018. február 5-15. és november 12-22. között. A 2019-es kontinenstornán Lettország két csoport mérkőzéseinek ad otthont Rigában, a másik két kvartett a szerbiai Nisben és Nagybecskereken (Zrenjanin) lép pályára, a kieséses szakaszra pedig Belgrádban kerül sor.

Júniusban a csehországi Eb-n a magyar csapat egy győzelemmel és három vereséggel a nyolcaddöntőig jutott Királyváradon (Hradec Kralove), s végül a 9-12. helyen zárt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!