Női kosárlabda Eb - Az ukránok sem bírtak a spanyol csapattal

Sport, 2017.06.17

A spanyol válogatott a magyarok után az ukránokat is legyőzte szombaton Királyváradon (Hradec Kralove) a női kosárlabda Európa-bajnokság második fordulójában.

Eredmény:

A csoport, 2. forduló:
Spanyolország-Ukrajna 76-54 (13-15, 22-19, 20-9, 21-11)


Az Eb második napján először két nyertes csapat játszott az A csoportban: az olimpiai és világbajnoki ezüstérmes spanyolok pénteken a magyar válogatottat győzték le 62-48-ra, míg az ukránok a házigazdáknál bizonyultak jobbnak 59-47-re.

A bevallottan aranyéremért jött spanyol csapat kilenc pontjára 13-mal válaszoltak az ukránok, akiknél a mindent elvállaló Alina Jagupova a félidőben már 19 pontnál tartott. Nagyszünet után főként Marta Xargay sorozatban szerzett 8 pontja miatt megroppantak az ukránok, az alig pihenő Jagupova is elfáradt, az 55-43-ról induló negyedik negyedre így már nem maradtak izgalmak. A meccs legjobbja a 26 pontos spanyol Alba Torrens lett, aki 38 percet töltött a pályán.

Ezzel a spanyolok nagy lépést tettek a csoportelsőség felé, ugyanis a vasárnapi pihenőnapot követően, hétfőn a nem túl erős hazaiakkal találkoznak, és három győzelemmel az A jelű négyes élén végezhetnek. Ezzel közvetlenül bejutnának a csütörtöki, prágai negyeddöntőbe, míg az ukránok a csoport másodikjaként vagy harmadikjaként nyolcaddöntőt játszhatnak kedden.


Később:
Magyarország-Csehország 18.00
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!