Női kosárlabda Eb - Egy győzelem a cél Királyváradon - ELŐZETES

Sport, 2017.06.15

A csoportmérkőzéseit Királyváradon (Hradec Kralove) vívó magyar válogatott elsődleges célja egy mérkőzés megnyerése a pénteken Csehországban elrajtoló, 36. női kosárlabda Európa-bajnokságon.

"Nem beszéltünk konkrét célokról, de extra teljesítmény lenne továbbjutni a csoportból" - kezdte elemzését az MTI-nek Stefan Svitek szövetségi kapitány, kifejtve, hogy ehhez a három meccsen egy győzelem szükséges.

Az A csoport győztese - legnagyobb eséllyel Spanyolország - közvetlenül bejut az Eb negyeddöntőjébe, a második és harmadik csapat pedig jövő kedden nyolcaddöntőt vívhat. A kvartett utolsó helyén végzett válogatott viszont befejezi a szereplését.

"Nem lesz egyszerű, és nyilván nem a spanyolok elleni pénteki nyitányon számolunk győzelemmel, de arra a mérkőzésre sem úgy megyünk ki, hogy eleve feladjuk" - szögezte le a szlovák szakember.

Az 50 éves kapitány elmondta, a kilenc felkészülési meccsből az első ötöt elvesztette, a többi négyet pedig megnyerte a csapat, és elsősorban az utóbbi eredmények fontosak.

"A szlovénok ellen 14 játékost forgattam a pályán, hogy lássam, mire képesek. Később jött a finomhangolás, amikor több percet kaptak azok, akikre biztosan számítok az Eb-n. Jó volt látni, ahogy kétszer alaposan elvertük a szlovákokat, akikkel nemrég még kiélezett találkozókat vívtunk" - mesélte Stefan Svitek.

A 2015 februárjában kinevezett tréner a tavaly honosított Vandersloot Courtney kapcsán kiemelte, nem jelentett komoly hátrányt az, hogy a 28 éves "légiós" viszonylag későn csatlakozott a kerethez.

"Rendkívül intelligens játékosról van szó, akit könnyű beépíteni, ő a világ egyik legjobb irányítója. Sokat elárul róla, hogy a török bajnoki döntő legjobbjává választották májusban. Az egyetlen probléma az időeltérés volt, mivel Chicagóból érkezett" - jelentette ki Stefan Svitek.

A csehországi Európa-bajnokságon a magyar válogatott pénteken az olimpiai és világbajnoki ezüstérmes, Budapesten 2015-ben Eb-harmadik spanyolokkal, szombaton a házigazdákkal, hétfőn pedig az ukránokkal találkozik Királyváradon (Hradec Kralove).

A nemzeti együttes két éve, a magyar-román közös rendezésű Eb-n egy győzelemmel és három vereséggel nem jutott tovább a soproni csoportból, és a 14-20. helyen zárt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!