Női kosárlabda Eb - Rátgéber László készíti fel a játékvezetőket

Sport, 2017.06.12

Rátgéber László felkészítő előadásokat tart a játékvezetőknek a pénteken Csehországban rajtoló női kosárlabda Európa-bajnokság előtt.

A mesteredző hétfőn Prágából elmondta az MTI-nek, a nemzetközi szövetség (FIBA) két éve, a budapesti Eb előtt is kiválasztotta őt, hogy tartson továbbképzést, és ennek sikere nyomán érkezett az újabb felkérés.

"Instruktorként két előadást fogok tartani a kollégáknak, melyek során áttekintünk bizonyos technikai elemeket. Az elzárás például problémás mozzanat, a bírók gyakran helytelenül védő vagy támadó hibát ítélnek egy-egy erős elzárás nyomán. Ezzel összefügg egy másik téma, a színészkedés is" - fejtette ki a korábbi pécsi sikerkovács, aki egyik prezentációját előadóteremben, a másikat pedig - játékosok bevonásával - csarnokban tartja majd.

A pécsi Rátgéber Akadémia vezetője elmondta, a FIBA kérésére júliusban Zágrábba utazik, ahol kezdő nemzetközi bíróknak tart továbbképzést.

A pénteken kezdődő Európa-bajnokságon a magyarok a házigazdákkal, az olimpiai és világbajnoki ezüstérmes spanyolokkal, valamint az ukránokkal szerepelnek egy csoportban. A mérkőzéseket Királyváradon (Hradec Kralove) játsszák.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!