Női kosárlabda Euroliga - Nem bírt a címvédő Kurszkkal a Sopron

Sport, 2017.10.25

A Sopron Basket hazai pályán 14 pontos vereséget szenvedett a címvédő Dinamo Kurszktól szerdán a női kosárlabda Euroliga harmadik fordulójában.

Eredmény:

3. forduló, A csoport:
Sopron Basket-Dinamo Kurszk (orosz) 74-88 (22-24, 14-12, 21-23, 17-29)
------------------------------------------------------------------
a magyar csapat legjobb dobói: Crvendakic 20, Turner 17, Langhorne 15



Az első két Euroliga-mérkőzését megnyerő magyar bajnokra minden eddiginél nagyobb feladat várt szerdán a Novomatic Arénában. A Kurszk ugyanis tavasszal veretlenül nyerte meg a kontinentális sorozatot, és a jelenlegi idényben sem kapott ki még. Az előző szezon keretéből tízen hosszabbítottak a spanyol sikerkovács, Lucas Mondelo együttesében, köztük a kétszeres olimpiai és világbajnok, ex-soproni Angel McCoughtry, a Los Angeles Sparksszal tavaly WNBA-győztes, 2014-ben vb-aranyérmes Nnemkadi Ogwumike és a spanyol válogatottal idén Európa-bajnok Anna Cruz. Az új szerzemények közül kiemelkedik a két éve Budapesten Eb-győztes szerb Sonja Petrovic, aki az eddigi két nemzetközi meccsén 19 pontos átlagot ért el.

Roberto Iniguez vezetőedző csapata a negyedik negyedig jól tartotta magát, a jóval esélyesebb orosz együttes az utolsó szakaszban lépett el és nyert végül magabiztosan.

A soproniak egy hét múlva Franciaországban, Villeneuve-d'Ascqban lépnek pályára az ESBVA-LM ellen.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!