Női kosárlabda Európa Kupa - Negyeddöntőben a Cegléd

Sport, 2017.01.26

A Cegléd a hazai pályán szerzett hétpontos előny után négy ponttal kikapott a lett Riga vendégeként csütörtökön a női kosárlabda Európa Kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján, így bejutott az első negyeddöntőbe.

A ceglédiek előzőleg 4/2-es győzelmi mérleggel jutottak tovább a csoportkörből, a rigai gárda ugyanilyen mutatóval került a legjobb 16-ba. Az első mérkőzésen egy hete a ceglédiek 73-66-ra nyertek, a visszavágón pedig ott folytatták, ahol egy hete abbahagyták: már az első negyedben kilenc ponttal elhúztak. A félidőre aztán elolvadt az előny, a nagyszünetben 30-30 volt az állás.

Térfélcsere után 33-30-ra meglépett a Riga, aztán a szerb Maja Skoric révén fordítottak a magyarok, és bár a hajrában ismét hátrányba kerültek, végül csak négy ponttal maradtak alul, így ők ünnepelhettek a dudaszót követően.

Cziczás László együttesének legjobbja a 19 pontos Skoric volt.

A Cegléd a folytatásban a szlovák Kosicével találkozik, a párharc Kassán rajtol. Az első negyeddöntő mérkőzéseit február 9-én és 16-án rendezik, és a sajátos lebonyolítási rend érelmében a négy továbbjutóhoz csatlakozik az Euroligából érkezett négy csapat a második negyeddöntőben.


Eredmény (az európai szövetség honlapja alapján):

Európa Kupa, nyolcaddöntő, visszavágó:
Riga (lett)-VBW CEKK CEGLÉD 61-57 (12-21, 18-9, 10-17, 21-10)

Továbbjutott: a Cegléd 130-127-es pontkülönbséggel.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!