Női kosárlabda NB I - A címvédés küszöbén a Sopron

Sport, 2017.04.28

A Sopron hazai pályán négy ponttal legyőzte a Szekszárdot pénteken a női kosárlabda NB I döntőjének második mérkőzésén, így már csak egy sikerre van attól, hogy megszerezze sorozatban harmadik bajnoki címét.



Eredmény, döntő, 2. mérkőzés:
UNIQA Sopron-Atomerőmű KSC Szekszárd 66-62 (18-19, 18-17, 22-13, 8-13)
------------------------------------------------------------------
a legjobb dobók: Turner 18, Krnjic 16, Fegyverneky, Crvendakic 10-10, illetve Bálint 14, Lisec 10, Theodorean 10


A két csapat egymás elleni alapszakasz-mérkőzésein sima hazai győzelmek születtek, aztán a döntő első, keddi mérkőzésén a Sopron 61-45-ös győzelmével elvette a Szekszárd pályaelőnyét. A tolnai meccsen két technikai hibával kiállították az amerikai Shenise Johnsont, és a soproni klub felülvizsgálati kérelemmel fordult a szövetséghez annak érekében, hogy egyik legjobbja pályára léphessen pénteken, de nem járt sikerrel.

A pénteki mérkőzésen remekül kezdett az elmúlt két évben győztes, tízszeres bajnok Sopron (7-0), de a vendégek gyorsan felzárkóztak, és az első negyed folytatását szoros állás jellemezte (18-19). A második negyedet jobban kezdték a tolnaiak, kétszer is elléptek négy ponttal, de a nagyszünetben ismét döntetlen volt az állás (36-36). Az alapszakaszgyőztes Szekszárd ezúttal sokkal pontosabban dobta a hárompontosokat, mint az első találkozón.

A hónap elején Magyar Kupa-győztes Sopron magához ragadta a kezdeményezést a harmadik negyed elején, közelről hatékonyabban célzott, és egyre inkább elhúzott ellenfelétől (58-49).

Rendkívül lelkesen játszottak a szekszárdiak a negyedik negyedben, sikerült egyenlíteniük, ám a hajrában a 19. bajnoki döntőjét vívó Sopron tapasztaltabb játékosai magabiztosabbnak bizonyultak.

Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc harmadik mérkőzését hétfőn játsszák Szekszárdon.


további eredmény:

a 7. helyért, 2. mérkőzés:
Vasas Akadémia-ZTE NKK 55-71 (20-15, 8-19, 16-21, 11-16)

Az egyik csapat második győzelméig tartó párharc végeredménye: 2-0 a ZTE javára.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!