Női kosárlabda NB I - Ünnepelt és fölényesen nyert a címvédő Sopron

Sport, 2017.09.29

A hagyományoknak megfelelően ünnepélyes keretek között kezdte a szezont pénteken a női kosárlabda NB I-ben címvédő soproni csapat, amely hatvan ponttal győzte le a BEAC Újbudát.

Az idén Sopron Basket néven szereplő együttes évadnyitó programja 16.40-től az utánpótláscsapatok bemutatójával indult a Novomatic Arénában. A felnőtt csapatok bemelegítését és bemutatását követően zászlófelvonásra került sor: felhúzták a 2016/17-es szezon Magyar Kupa- és bajnoki aranyérmének emléket állító két zászlót, miközben a kivetítőn összeállítást tekinthettek meg a szurkolók az előző idény emlékezetes pillanatairól.

Ezt követően jelentették be, hogy az amerikai Yvonne Turnert választották az elmúlt évad legjobb játékosának a klubnál.

Az est egyik fénypontja a profi kosárlabdával felhagyó Honti Kata elbúcsúztatása volt, melynek során jelképesen visszavonultatták a saját nevelésű játékos mezét. A 30 éves, 109-szeres válogatott irányító 2002 és 2011 között, majd egy ideig tavaly erősítette szülővárosának együttesét, utolsó idényét az olasz Napolinál töltötte. A Valenciával Euroliga-győztes, spanyol bajnok és kupagyőztes volt, Olaszországban pedig kétszer diadalmaskodott a bajnokságban és a kupában is, emellett hatszoros magyar bajnok és négyszeres MK-győztes.

A BEAC Újbuda elleni mérkőzés szüneteiben az STC Cheerleaders pomponlányai léptek parkettre, a nagyszünetben pedig köszöntötték a tíz legtöbbet fejlődött játékost.

A soproni kispadon bemutatkozott az előző szezon után szerződtetett vezetőedző, a Sterbenz Lászlót váltó spanyol Roberto Iniguez. A 49 éves trénerrel - aki 2012-ben Euroligát nyert a Valenciával - 2019-ig állapodott meg a klubvezetés.


Eredmény:
Sopron Basket-BEAC Újbuda 102-42 (37-15, 22-10, 25-4, 18-13)

korábban:
Vasas Akadémia-Aluinvent DVTK Miskolc 54-89 (12-16, 14-25, 16-23, 12-25)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!