Női röplabda CEV Kupa - Otthon került hátrányba a Békéscsaba

Sport, 2017.03.07

A Békéscsaba hazai pályán négy játszmában kikapott az olasz Yamamay Busto Arsizio együttesétől a női röplabda CEV Kupa negyeddöntőjének első, keddi összecsapásán, így a nyolc közé jutással története legnagyobb sikerét ünneplő magyar bajnokcsapat rendkívül nehéz helyzetből várhatja a visszavágót.



Női CEV Kupa, negyeddöntő, 1. mérkőzés:
Linamar-Békéscsabai RSE - Yamamay Busto Arsizio (olasz) 1-3 (-23, 26, -14, -19)


Telt ház várta a csapatokat. A magyar bajnok nem ijedt meg ellenfelétől, és az első technikai szünetnél minimális előnnyel vezetett. A vendégek ezután fokozatosan elléptek a Békéscsabától, amely a második pihenőnél négypontos hátrányban volt (12-16). Sasa Nedeljkovic vezetőedző együttese a szett hajrájában kétszer is egyenlített (16-16, 20-20), ám a végjátékban Brayelin Martínez, az olasz csapat dominikai klasszisa - akit 2015-ben az U20-as világbajnokság legértékesebb játékosának választottak - elképesztő bombáival eldöntötte a szettet.

A második játszma elején beragadt a Békéscsaba (4-10), de Nedeljkovic időkérése után felzárkózott a hazai együttes. A csabaiak ekkor játszottak a legjobban, és úgy tűnt, magabiztosan húzzák be a szettet. Az olaszok azonban feltámadtak, és négypontos hátrányukat éppen a játszma végén dolgozták le (24-24), az idegeket csatáját azonban a Békéscsaba nyerte, és egyenlített.

A harmadik felvonás megsemmisítő olasz fölényt hozott, a vendégek szemernyi esélyt sem hagytak a magyaroknak.

A negyedik játszmában a Békéscsaba csak rövid ideig tudott egyenrangú ellenfele lenni az olasz együttesnek, amely így összességében magabiztosan diadalmaskodott.

A mezőny legeredményesebb játékosa Valentina Diouf lett 24 ponttal, a magyaroknál Szakmáry Gréta 15 pontot ütött.

A visszavágót jövő szerdán rendezik Olaszországban, addig a Békéscsaba a hétvégén sorra kerülő Közép-európai Liga négyes döntőjében szerepel Zágrábban.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!