Női röplabda Eb - Salomoni: ki kell használni az ellenfél gyengeségeit

Sport, 2017.09.21

Alberto Salomoni szövetségi kapitány szerint kíméletlenül ki kell használnia a magyar női röplabda-válogatottnak aktuális ellenfele esetleges hibáit annak érdekében, hogy sikeres legyen a Bakuban pénteken kezdődő Európa-bajnokságon.

"Az első találkozónkon Azerbajdzsánnak van veszíteni valója, nekünk nincs. Én csak annyit mondtam a lányoknak, hogy mindhárom mérkőzésünkön készen kell állnunk, hogy ha a riválisunk gyengébb napot fog ki, azt kíméletlenül ki tudjuk használni" - mondta az olasz szakember a meccsek helyszínén tartott csütörtöki edzés után. "Ez volt az utolsó igazi tréningünk, péntek délelőtt már csak néhány játékszituációt, nyitást, fogadást veszünk át."

A szövetségi kapitány megjegyezte, az előre eltervezett munka mintegy hatvan százalékát tudták csak elvégezni, mert több nem várt kellemetlenség, sérülés nehezítette a felkészülést. Alberto Salomoni ugyanakkor hangsúlyozta, hogy ezek nem kifogások, és a pénteki összecsapáson mindent megtesznek majd a győzelemért.

"Most az első mérkőzésünkön kerülünk abba a helyzetbe, amiben két évvel ezelőtt a harmadik előtt álltunk" - utalt Bokorné Liliom Rita csapatkapitány a 2015-ös antwerpeni kontinensviadalra. Akkor a továbbjutást eldöntő harmadik csoportmérkőzésen a magyar válogatott legyőzte az azerieket. "Ez most egy kicsivel erősebb azeri válogatott, de bízunk benne, felkészültünk annyira a játékából, hogy megint legyőzhetjük."

A feladó Tálas Zsuzsanna megjegyezte, fontos, hogy az ellenfél legjobb játékosát, Polina Rahimovát ne akarják "kivenni" a játékból, mivel ő meg fogja szerezni a maga pontjait.

"A cél az, hogy a másik ütőposzton csökkentsük a pontok számát, ezt jó nyitásokkal, blokkokkal és mezőnymunkával tudjuk elérni" - mondta a pénteki találkozóról a Lengyelországban légióskodó játékos.

A magyarok - akik közül négyen szerepeltek a belgiumi kontinensviadalon is - pénteken 16 órától játszanak az azeriekkel, majd szombaton a lengyelekkel, vasárnap pedig a németekkel találkoznak.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!