Női vb-selejtező - Ötgólos magyar vereség Svédországban

Sport, 2017.10.24

A magyar női labdarúgó-válogatott 5-0-ra kikapott Svédországtól a világbajnoki selejtezősorozat harmadik, keddi mérkőzésén Borasban.



Vb-selejtező, 4. csoport:
Svédország-Magyarország 5-0 (4-0)
---------------------------------
gólszerzők: Hurtig (14.), Fischer (20.), Asllani (42., 50.). Seger (43.)


Az állás: Dánia 6 pont/2 mérkőzés (10-1), 2. Svédország 6/2 (7-0), 3. Horvátország 2/4, 4. Ukrajna 1/1 (1-1), 5. Magyarország 1/3 (3-13)


Az európai szövetség (UEFA) honlapja szerint a házigazdáknak kilenc kaput eltaláló lövésük volt, a magyaroknak egy sem.

A magyar válogatott legközelebb november 24-én lép pályára, amikor Ukrajnát fogadja Balmazújvárosban. A csoportban még a dánok és a horvátok szerepelnek, a dánokat azonban kizárhatja a nemzetközi szövetség (FIFA), mivel lemondták a múlt pénteki, svédek elleni idegenbeli vb-selejtezőt. A dán szövetség és a játékosok anyagi természetű vitája már fél éve tart, de még mindig nem tudtak megállapodni egymással az Európa-bajnoki ezüstérmes női válogatott futballistáinak fizetéséről.

A dánok szeptemberben a Hollandia elleni barátságos mérkőzésre sem álltak ki, ám ezt követően felfüggesztették a sztrájkjukat, és Gyirmóton 6-1-re legyőzték a magyarokat vb-selejtezőn.

A 2019-es franciaországi tornára az európai selejtezőből a hét csoport győztese jut ki automatikusan, míg a négy legjobb második pótselejtezőt játszik a további kiadó egy helyért.

(FOTÓ)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!