Női vízilabda Euroliga - Az UVSE-Centrál kettős győzelemmel a legjobb négy közé jutott

Sport, 2015.03.11

Kettős győzelemmel biztosította helyét a női vízilabda Euroliga legjobb négy csapata között az UVSE-Centrál, miután az idegenbeli sikert követően a szerda esti visszavágón is jobbnak bizonyult az olasz Plebiscito Padova együttesénél.



Eredmény, Euroliga-negyeddöntő, visszavágó:
UVSE-Centrál - Plebiscito Padova (olasz) 9-7 (3-1, 3-1, 2-1, 1-4)
-------------------------------------------------------------------
a magyar csapat góldobói: Keszthelyi 3, Kövesdi 2, Kisteleki H., Szücs, Csabai, Sikter 1-1

továbbjutott: az UVSE, kettős győzelemmel, 22-14-es gólkülönbséggel


Az UVSE hatgólos előnnyel várta a budapesti összecsapást, így hatalmas kudarc lett volna, ha elbukik a párharcban. A fővárosi gárda ezúttal sem adott esélyt riválisának, és magabiztosan jutott be az úgynevezett Final Fourba, vagyis a négycsapatos fináléba.

A válogatott erősségei közé tartozó, a meccsen háromszor eredményes Keszthelyi Rita nyitotta meg a gólok sorát. Az első szünetig 3-1-re húzott el a magyar csapat, a nagyszünetig pedig megduplázta a különbséget (6-2).

A harmadik játékrészben Kövesdi Vivien duplájával 8-3-ra alakult az állás, a zárónegyedben pedig már kiengedhetett a hazai gárda, amely így is magabiztosan nyert 9-7-re, és az Euroliga zárószakaszában folytathatja.

Miután az UVSE-Centrál továbbjutott, akár rendezőként is találkozhat majd az Euroliga négyes döntőjének másik három résztvevőjével, tekintve, hogy a klub jelezte: otthont adna a Final Fournak a Hajós Alfréd Uszodában.



később:
Hungerit-Szentes - Olympiakosz Pireusz (görög) 19.30
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!