Női vízilabda Euroliga - Negyedik az UVSE

Sport, 2015.04.25

Negyedik lett az UVSE csapata a női vízilabda Euroligában, mivel az athéni négyes döntő bronzmérkőzésén kikapott az orosz Kirisitől.



Eredmény (a magyar szövetség honlapjáról):

női Euroliga, négyes döntő (Athén), bronzmérkőzés:
Kirisi (orosz) - UVSE-Centrál 14-12 (5-5, 2-2, 3-3, 4-2)
------------------------------------------------------
a magyar csapat góllövői: Keszthelyi 5, kisteleki 3, Csabai 1, Szücs 1, Sudduth-Kiss 1, Tóth 1


Keszthelyi Rita ötméteresével szerzett vezetést a magyar csapat, majd orosz egyenlítés után Kisteleki Hanna megúszásból lőtt gólt. Emberelőnyben megint egyenlő lett az állás (2-2), aztán Kisteleki egy szép ejtéssel újra a magyarokat juttatta vezetéshez. A folytatás is hasonlóan alakult, a szünetig felváltva estek a gólok, magyar részről Keszthelyi és Csabai Dóra volt még eredményes (5-5).

A második negyedben már csak négy gól esett, kettő-kettes megoszlásban, de ezúttal az oroszok vezettek mindkétszer. Az UVSE Keszthelyi révén tartotta a lépést (7-7).

Az újabb pihenő után hasonló forgatókönyv szerint alakult a mérkőzés 9-9-ig - magyar részről Szücs Gabriella és Sudduth-Kiss Alexandra volt eredményes -, majd Kisteleki megúszása nyomán hosszú idő után ismét az UVSE-nél volt az előny (10-9). Igaz nem sokáig, mert a harmadik szünet előtt az oroszok emberelőnyből egyenlítettek (10-10).

Az utolsó negyed Kirisi-góllal indult, Tóth Ildikó azonban remekül fordult be és egyenlített. A folytatásban először lépett meg két találattal az egyik csapat, mégpedig az orosz (11-13). Ezután több támadás eredménytelenül zárult, majd másfél perccel a vége előtt Keszthelyi az ötödik gólját szerezve zárkóztatta fel csapatát (12-13). Egyenlítés helyett azonban újabb orosz gól következett, ezzel az UVSE a negyedik helyen zárta a Final Fourt.

Eddig egyszer nyerte meg a legrangosabb európai kupasorozatot a nőknél magyar csapat: a Hungerit-Szentes 1993-ban a BEK-ben bizonyult a legjobbnak. Tíz évvel később a Dunaújváros ezüstérmes lett, emellett hét harmadik és hat negyedik hely jutott a magyaroknak. Az UVSE szombati veresége nyomán ez utóbbi módosult hétre.


Később:

döntő:
Olimpiakosz (görög)-Sabadell (spanyol) 19.15


A pénteki elődöntőben:
Olimpiakosz-Kirisi 10-8 (3-3, 3-2, 1-2, 3-1)
Sabadell - UVSE-Centrál 11-6 (2-1, 3-2, 2-1, 4-2)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!