Női vízilabda Európa Kupa - Fantasztikus zárónegyed után győzelemmel kezdett a magyar csapat

Sport, 2018.02.01

A magyar női vízilabda-válogatott fantasztikus hajrával 11-9-re legyőzte az olasz csapatot az Európa Kupa voloszi csoportjának csütörtöki nyitófordulójában.

Bíró Attila szövetségi kapitány együttesére pénteken két mérkőzés is vár, délelőtt a németek, este pedig a házigazda görögök ellen.


Női Európa Kupa, 1. játéknap:
Magyarország-Olaszország 11-9 (4-2, 1-2, 1-4, 5-1)
--------------------------------------------------
a magyar csapat gólszerzői: Csabai, Gurisatti, Vályi, Leimeter 2-2, Rybanska, Horváth B., Gyöngyössy 1-1


Bíró Attila alaposan megfiatalított csapata diktálta a tempót, az olaszok elsősorban az emberelőnyös szituációknak köszönhetően tartották a lépést. A rivális négyből három fórt értékesítve egygólos hátrányban volt a nagyszünetben.

A harmadik felvonásban mindkét kapu előtt sok hibát követtek el a magyarok, az olaszok pedig ezt kihasználva kétgólos előnyre tettek szert.

A zárófelvonásban két percen belül megfordította az állást a magyar csapat: előbbi Leimeter volt eredményes, majd Vályi emberhátrányban szerzett labdát, végigúszott a medencében, és betalált. Néhány pillanattal később újra Leimeter lőtt gyönyörű gólt, miután "elsüllyesztette" az olasz kapust.

Három és fél perccel a vége előtt Gyöngyössy harcolt ki előnyt, Bíró Attila időt kért, a kijátszott figura végén pedig Gurisatti lőtt fontos gólt. Az olaszok szépítettek ugyan, de a túloldalon Csabai hatalmas, keresztléces gólt dobott. Az olaszok egy perccel a vége előtt emberelőnyben lövésig sem jutottak el, ezzel eldőlt a találkozó.


A magyarok további programja:

péntek:
Magyarország-Németország 10.00
Görögország-Magyarország 19.30

vasárnap:
Magyarország-Izrael 7.30


Az Európa Kupában két ötös csoportban rendezik a selejtezőket, mindkettőből az első három helyezett jut a sorozat március 23. és 25. közötti szuperdöntőjébe, a csoportelsők egyből az elődöntőben kezdenek majd. A másik csoportban Hollandia, Spanyolország, Oroszország, Franciaország és Horvátország küzd egymással.

A sorozat győztese 20 ezer euróval gazdagodik, a második 15 ezer, a harmadik 5 ezer eurót kap.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!