Női vízilabda világliga - Selejtezőzárás győzelemmel

Sport, 2016.05.03

Az augusztusi riói olimpiára készülő magyar női vízilabda-válogatott a várakozásnak megfelelően sima győzelmet aratott a franciák legjobbjai felett a világliga európai selejtezőinek utolsó körében kedden a budapesti Tüske Uszodában, így megmaradt a minimális esély a szuperdöntőre jutásra.



Eredmény, európai selejtező, A csoport, 6., utolsó forduló:
Magyarország-Franciaország 5-1 (3-0, 0-0, 0-0, 2-1)
----------------------------------------------------
a magyar góldobók: Csabai 2, Bujka, Antal, Somhegyi 1-1


A siker eleve kellett ahhoz, hogy megmaradjon a minimális esély a továbblépéshez, vagyis ahhoz, hogy Bíró Attila szövetségi kapitány alakulata kijusson a júniusi, nyolccsapatos kínai szuperdöntőre. Ehhez azonban még a kedd késő esti olasz-holland, illetve a másik négyesben zajló orosz-spanyol mérkőzés magyar szempontból kedvező végeredménye is szükséges. A szuperdöntős szereplésre a kiírás szerint a két csoportelső mellett a jobbik csoportmásodik jogosult.

Az Európa-bajnok - bár kedden több pihenő alapembere nélkül játszó - magyar együttes az Eb-hetedik, s a világliga-csoportban pont nélkül álló riválissal szemben az erőviszonyoknak megfelelően kezdett, s Bujka Barbara centergóljával hamar vezetést szerzett. Antal Dóra, majd Somhegyi Noémi szaporította tovább a hazai találatok sorát, a kapuban pedig Bolonyai Flóra büntetőt is hárítva járult hozzá a 3-0-s nyitányhoz.

A második negyedben viszont meglepő módon egyszer sem került a kapuba a labda - sem itt, sem ott. A hosszas gólszünetet már a harmadik játékrészben a távoli kísérletre vállalkozó Antal törte meg, ám a belülről visszavágódó, érvényes gólját nem adták meg a bírók. Mindenesetre így újabb negyed pergett le gól nélkül.

A befejező nyolc percben a megúszó Csabai Dóra közeli kapufás találattal változtatott az álláson (4-0). A franciák nagy nehézségek árán megszerezték becsületgóljukat (4-1), de Csabai gyorsan "ismételt": újabb megúszásból volt eredményes (5-1). A jól védekező, de a támadásban pontatlanul játszó magyar válogatott összességében magabiztosan győzött. (FOTÓ)


Később:

A csoport:
Olaszország-Hollandia 20.15

B csoport:
Oroszország-Spanyolország 18.00
Németország-Görögország 20.00
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!