Ökölvívó ob - Harmincnyolc meccs meglepetés nélkül az első napon

Sport, 2019.12.03

Nem hozott meglepetést az első nap az ökölvívók idei országos bajnokságán, melyen 38 mérkőzést rendeztek kedden a Madárfészek Akadémián.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a tíz női és nyolc férfi kategóriába összesen 140 bokszoló nevezett. A legnépesebb a férfiak 63 és +91 kilogrammos súlycsoportja, melyekben a maximális létszámú, 16 fős a mezőny.

A válogatott legjobbjai közül Harcsa Zoltánnak (75 kg) és Hámori Ádámnak (91 kg) nem kellett szorítóba lépnie, a 63 kilogrammban címvédő Fodor Milán viszont már kedden is mérkőzött, igaz, mindössze egy menetet, mivel a másodikban ellenfele, Rónyai Roland feladta a küzdelmet. A súlycsoport tavalyi ezüstérmese, Kovács Richárd még gyorsabb volt, már az első menetben lezárta Pap András elleni találkozóját.

"Itt még nagy különbség van a top versenyzők és a nem válogatott versenyzők között. Elég sok mérkőzés idő előtt fejeződött be"- nyilatkozott az első napról Balzsay Károly szövetségi kapitány.

A szerdai negyeddöntőket még szintén a Madárfészek Akadémián rendezik, majd a csütörtöki elődöntőknek és a pénteki döntőknek a Körcsarnok ad otthont.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!