Október 23-án Kolonics György Emlékfutás a Római-parton

Sport, 2017.10.09

Október 23-án a budapesti Római-parton rendezik meg a Kolonics György Emlékfutást, amelynek keretében egyéniben és váltóban rövid-, közép- vagy félmaratoni távot teljesíthetnek az indulók. A versenyen, amely egyben az Olimpiai Ötpróba-sorozat hivatalos pontszerző állomása, a részvétel ingyenes.

A Nagy Sportágválasztó, BBU Nonprofit Kft. hétfői tájékoztatása emlékeztet arra, hogy Kolonics György, kétszeres olimpiai és tizenötszörös világbajnok kenus 2008. július 15-én, edzés közben, tragikus hirtelenséggel hunyt el, 24 nappal a 2008-as pekingi játékok előtt, amely az ötödik olimpiája lett volna.

A szervezők közlése szerint a Kolonics György Emlékfutás célja a sportoló emlékének, szellemiségének megőrzése, s hogy ezen a napon minél többen látogassanak ki a Népszigetre és Koló emlékének adózva mindenki sportoljon, fusson egy jót.

Az eseményen lehetőség nyílik a Kolonics György Alapítvány munkájának támogatására, a felajánlásokat a versenyközpontban kihelyezett adománygyűjtő dobozokban lehet majd elhelyezni.

A viadalon olimpiai, világ- és Európa-bajnok sportolók is rajthoz állnak, s a nevezés mellé mindenki egyedi KOLO pólót kap. A 2 kilométeres távért 1 pont, a 11,5 kilométeresért 2 pont, míg a félmaratoniért 4 pont jár az Olimpiai Ötpróbában.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!