Olimpia 2024/2028 - Kulcsár Krisztián: rendkívül csalódott vagyok

Sport, 2017.08.02

Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke rendkívül csalódott, amiért a nemzetközi szervezet (NOB), Párizs és Los Angeles megállapodott egymással a 2024-es, illetve a 2028-as nyári játékok rendezéséről.

"Mindez teljesen partvonalra helyezi az Agenda 2020-at" - mondta Kulcsár Krisztán az M1 aktuális csatornán szerdán. Hozzátette: teljesen világos, hogy innentől kezdve a NOB-nak át kell értékelnie, mennyire gondolja komolyan saját reformprogramját.

"Rendkívüli módon csalódott vagyok" - folytatta a sportvezető, mert szerinte ezzel a döntéssel az esélyt sem adják meg azoknak a potenciális rendezőknek, akik a 2028-as olimpiára pályáztak volna.

"Nem titok, hogy egy budapesti olimpiának nagy támogatója vagyok, tehát ilyen szempontból ennek természetesen nem örülök" - hangsúlyozta a MOB elnöke.

A NOB hétfőn jelentette be, hogy mintegy 1,8 milliárd dollárral járul hozzá a 2028-as Los Angeles-i olimpiarendezéshez, amely egyben azt is jelenti, hogy a 2024-es játékokat minden bizonnyal Párizsnak ítélik szeptember 13-án Limában.

A 2024-es játékokra Boston, Hamburg, Róma és Budapest is jelentkezett, de mind a négy város visszalépett a pályázattól.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!