Olimpia 2024 - LMP: a kormány vizsgálóbizottság előtt számoljon el a költésekkel!

Sport, 2017.02.27

Az LMP szerint egy parlamenti vizsgálóbizottság előtt kellene elszámolnia a kormánynak azzal: mennyit és mire költött eddig a meghiúsult budapesti olimpiai pályázatra.

Ikotity István országgyűlési képviselő hétfői budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: a nevetségesség határát súrolná, ha a kormány számoltatná el "saját magát".

Emlékeztetett Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter múlt heti kijelentésére, miszerint arra kérte Fürjes Balázst, a budapesti olimpiai pályázat vezetőjét: számoljon be az eddig elköltött pénzekről.

Az LMP politikusa hozzátette: a vizsgálóbizottság felállításának kezdeményezéséhez pártja hamarosan összegyűjti a szükséges negyven képviselői támogatást.

Egy másik sajtótájékoztató keretében Szél Bernadett és Hadházy Ákos, az LMP társelnökei arról számoltak be, hogy pártjuk tizennegyedik alkalommal is benyújtja a Ház elé az ügynökmúlt feltárásáról szóló jogszabálytervezetüket. Szél Bernadett úgy fogalmazott: a kommunizmus áldozatait ismerjük, a bűnösöket azonban nem, mert a rendszerváltás óta minden kormány cinkos volt ezen információk eltussolásában.

Hadházy Ákos a tizenhárom alkalommal elutasított előterjesztésről azt mondta: tizenhárom bizonyítékuk van arra, hogy "spiclik és besúgók" ülnek velük szemben a parlamentben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!